Administrația Națională „Apele Române”- „raiul neamurilor”!

Administrația Națională „Apele Române”- „raiul neamurilor”!

0 36

Acum, cu inundațiile, apar informații diverse și frecvente despre Administrația Națională „Apele Române”. In cadrul acestei entități administrative, sunt angajați aproape 9.000 de lucrători, fiind repartizați în 11 administrații bazinale, la Institutul National de Hidrologie și de Gospodărirea Apelor și la Complexul Stânca -Costesti de pe Prut.
Per ansamblu, ANAR administrează 9.391 km.de diguri împotriva inundațiilor, însă acestea, în mare parte, conform unui raport al Curții de Conturi a României, nu au obținut autorizație de funcționare emisă de Ministerul Mediului pentru că nu are cine sa le evalueze.
Este, pur și simplu, de noaptea minții: nu au fost atestați suficienți experți pentru evaluarea stării de siguranță a digurilor de apărare împotriva inundațiilor aflate în exploatare, indiferent de categoria de importanță. Inclusiv pentru cele de la Dunăre!
Același raport al Curții de Conturi a României menționează că nu este cunoscută cu exactitate starea tuturor digurilor și nici dacă, în cazul multora dintre acestea, sunt eficiente sau nu împotriva inundațiilor.
Dunărea, pe teritoriul României, are o lungime de 1075 km. constituind granița cu Serbia, Bulgaria,Republica Moldova și Ucraina.
Viitura devastatoare din Ungaria va intra în țară în intervalul 29-30 septembrie curent și va avea un debit de cca. 9.000 de mc/s, aproape de trei ori peste media multianuală a lunii septembrie…
Ce va urma e cam greu de estimat…
Cu toate declarațiile optimiste ale oficialilor români!
Deocamdată, știm sigur că ANAR este „raiul neamurilor” printre angajați în toate cele 11 administrații bazinele din țară și că această structură administrativă este unică, la nivel național, prin faptul că este dominată, între salariați, de șoferi…
La un un angajat, revin trei șoferi…
Personalul calificat pe domeniu, cu atribuții pentru deplasarea pe teren in vederea realizării măsuratorilor necesare amplasării digurilor sau a întocmirii hărților de risc pentru inundații,reprezintă abia o treime din efectivul total al șoferilor din unitate!
Vom avea, cu siguranță, multe „izbânzi” în combaterea inundațiilor și a consecințelor acestora, nu?
Suntem,ca de obicei, la mila Domnului, nicidecum protejați de măsurile proactive ale Guvernului României!
Prevenția și viziunea anticipativă,pentru ai noștri demnitari postdecembriști, sunt bulversate de atitudinea reactivă in toate cele…
Asta știu, asta fac!

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.