Administratia publica la cota disponibilizari, desfiintari si epurari!

Administratia publica la cota disponibilizari, desfiintari si epurari!

0 248
 
Finalul vacantei va gasi administratia publica din Romania in fata unui sir lung de disponibilizari, desfiintari si epurari, in acest ultimo aspect citam opozitia.
Potrivit Agentiei Nationale a Functionarilor Publici pana in prezent au fost propuse pentru desfiintare si avizate de catre ANFP 133 de posturi ocupate din administratia centrala si 5.700 de posturi vacante din administratia centrala si locala.
Desi inca nu exista o cifra oficiala, vicepresedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Mircea Jorj (liderul PSD Cluj-Napoca), a declarat pentru Ziua de Cluj ca potrivit unei note de fundamentare a Ordonantei 77/2013 ar urma sa fie dati afara circa 2.800 de functionari din administratia centrala. "Exista o fundamentare a Ministerului Dezvoltarii si a Ministerului de Finante, în care se explica foarte clar de ce este nevoie sa fie restructurate locurile din administratia centrala. Pentru ca vorbim strict despre administratia centrala", a explicat Jorj.
Potrivit ANFP, criteriile privind desfiintarea posturilor ocupate/vacante sunt stabilite de catre fiecare ordonator de credite în parte. "In concordanta cu principiile autonomiei locale, desfiintarea posturilor din cadrul administratiei publice locale se realizeaza în urma aprobarii unor propuneri de desfiintare a acestora prin hotarâri ale autoritatilor deliberative ale unitatilor administrativ-teritoriale. Criteriile privind desfiintarea posturilor ocupate/vacante sunt stabilite de catre fiecare ordonator de credite în parte, cu respectarea prevederilor legale, în functie de structura institutiei si atributiile institutionale", se arata intr-un raspuns trimis de ANFP la solicitarea HotNews.ro.
 
Desfiintarea posturilor vacante din administratia locala Potrivit primarilor mai multor orase din tara, din administratia locala nu se fac disponibilizari, insa sunt desfiintate posturile vacante. Edilii sunt nemultumiti deoarece, dupa ce Guvernul Boc a blocat organigrama administratiilor locale, aparatul administrativ a ramas subdimensionat.
 
  • se desfiinteaza posturile vacante de la ministere, institutiile si autoritatile publice aflate in subordinea/sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor, institutiile si autoritatile publice finantate integral sau partial din bugetul asigurarilor sociale de stat si/sau din bugetele fondurilor speciale si institutiile publice locale.
  • exceptie fac institutiile care au un numar mai mic de functionari, raportat la numarul de locuitori, mai mic decat prevede aceasta ordonanta, posturile vacante unice, cele in procedura de ocupare si din cateva institutii publice. Vezi aici toate exceptiile
  • concedierea a 4% din totalul posturilor ocupate din administratia centrala: Ministerul Agriculturii, Afacerilor Interne inclusiv prefecturile, Dezvoltarii, Economiei, Educatiei, Finantelor, Muncii, Mediului, Sanatatii, Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului.
  • institutiile dina dministratia centrala si cea locala au obligatia sa isi modifice structurile functionale, astfel incat numarul total al functiilor de conducere din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice care are in aparatul propriu/de specialitate si personal contractual ori, dupa caz, numai personal contractual sa fie de maximum 12% din numarul total al posturilor aprobate.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.