Adriean Videanu spune ca nu avem Guvern de 7 luni

Adriean Videanu spune ca nu avem Guvern de 7 luni

0 297
Coordonatorul de campanie al ARD, Adriean Videanu, susÅ£ine că dacă România nu ar fi avut Guvern în ultimele ÅŸapte luni, situaÅ£ia economică nu ar fi fost atât de dezastruoasă cum este în prezent, evoluÅ£ia indicatorilor macroeconomici în septembrie faţă de mai 2012 fiind una "absolut îngrijorătoare".
"Din păcate, evoluÅ£ia macroeconomică după ÅŸapte luni de guvernare Ponta este una absolut dezastruoasă pentru România. Victor Ponta ÅŸi USL distrug pas cu pas economia românească. Am putea spune, practic, că dacă nu am fi avut Guvern timp de ÅŸapte luni, situaÅ£ia din România ar fi fost mai bună decât cea cu Guvernul Ponta ÅŸi cu deciziile proaste luate de Guvernul Ponta – tăierea investiÅ£iilor la rectificarea bugetară, blocarea fondurilor europene, ÅŸocul produs în economie prin intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, închiderea Oltchim, dar ÅŸi fuga investitorilor străini.(…)
Fiecărui român, în medie, lunar, Victor Ponta i-a furat peste 100 lei din portofel. Revenirea salariilor bugetarilor, anunÅ£ată de Guvernul Boc ÅŸi de Guvernul Ungureanu, nu numai că este mâncată de inflaÅ£ie ÅŸi de creÅŸterea produselor de bază, dar această majorare, începând cu 1 decembrie, pentru a acoperi toate aceste creÅŸteri, ar fi trebuit să fie minim 9,6% faţă de 7,4%.
Domnule Ponta, le-aÅ£i furat românilor mai mult decât le-aÅ£i dat pe un document semnat de Guvernul Boc", a spus Videanu duminică într-o conferinţă de presă. De asemenea, Adriean Videanu a declarat că "aÅŸa cum arată evoluÅ£ia economică a României nu mai e important cine guvernează, ci dacă România mai poate fi guvernată după 9 decembrie, fiindcă este posibilă izolarea României în UE ÅŸi acesta este obiectivul USL, urmat apoi de scoaterea României din UE". Liderul ARD a prezentat, în conferinÅ£a de presă, evoluÅ£ia principalilor indicatori macroeconomici afirmând că în numai câteva luni de guvernare Ponta, toÅ£i au ajuns să fie pe minus. "EvoluÅ£ia indicatorilor macroeconomici – mai 2012 comparativ cu mai 2011, care coincid cu plecarea lui Mihai Răzvan Ungureanu din Guvern, ÅŸi indicatorii, la numai câteva luni, septembrie 2012, comparativ cu 2011, ne arată că indicatorii principali, în mai, totul era pe plus. (…)
În mai 2012, producÅ£ia industrială era cu plus 3,1%, industria prelucrătoare avea un plus de 2,6%, energia electrică ÅŸi termică avea un plus de 10,5, lucrările în construcÅ£ii aveau un plus de 19,2.
Volumul cifrei de afaceri în comerÅ£, transporturi ÅŸi comunicaÅ£ii avea un plus de 8,7, cu un specific pe transporturi ÅŸi comunicaÅ£ii de 2,1.
Exporturile aveau un plus de 3,8 milioane euro şi importurile o reducere de 0,4. La distanţă de numai patru luni, toţi indicatorii sunt pe minus. Producţia industrială are o cădere de 4 puncte procentuale, industria prelucrătoare un minus de 5 puncte.
Energia termică ÅŸi electrică nici ea nu se simte foarte bine cu un plus de doar 0,4. ConstrucÅ£iile sunt într-o cădere dramatică în România, minus 6 puncte. Volumul cifrei de afaceri este de minus 2,5. Scad exporturile, minus 9%, scad importurile, minus 8%. Scad importurile de completare pentru producÅ£ia internă ÅŸi pentru reexport. Este un lucru dezastruos pentru România. Toate acestea vor aduce intrarea României în recesiune. Anul 2012 se va închide pe minus. Vom avea un minus între 0,5% ÅŸi aproape 1%", a explicat Videanu. Acesta s-a referit ÅŸi la evoluÅ£ia preÅ£urilor la produsele de bază, în septembrie 2012 faţă de mai 2012, afirmând că toate au fost majorate simÅ£itor. Astfel, preÅ£urile au crescut din septembrie faţă de mai 2012, după cum urmează: legume – 34%, fructe – 21%, ouă – 25%, ulei – 7%, energie termică – 19%, salubritate – 12%, combustibil – 8%. Totodată, democrat-liberalul a făcut un apel la liderii USL pentru a participa la dezbateri privind găsirea unor soluÅ£ii pentru relansarea economiei româneÅŸti. "Lipsa unui dialog pentru soluÅ£iile economice pe care partidele le propun pentru România ne face să ne îndreptăm către o dezbatere cu mediul de afaceri, societatea civilă, sindicatele. Reiterăm invitaÅ£ia USL-ului de a participa la dezbateri pe soluÅ£iile economie pentru România. (…) Facem apel la mediul academic, la mediul universitar să genereze ÅŸi dânÅŸii voluntari dezbateri fiindcă, deja, lucrurile devin extrem, extrem de îngrijorătoare", a mai spus Videanu care a adăugat că ARD a demarat deja o serie de întrevederi cu mediul de afaceri.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.