Agenţi de la Rutieră, camerele video montate pe bordul mașinilor, telefoane și…...

Agenţi de la Rutieră, camerele video montate pe bordul mașinilor, telefoane și… șoferi!

2 119

Când folosesc poliţiştii imaginile
Înregistrările stocate pe camera montată pe bordul autoturismului pot fi trimise către polițiștii rutieri, care analizează imaginile și aplică sancțiuni, acolo unde este cazul.
Dispozitivele pot fi de ajutor în momente precum: accidente rutiere, cazuri de furt, vandalism sau alte evenimente din trafic la care un conducător auto este martor.
Conform legii, agenţii de la Rutieră analizează sesizările transmise prin aplicația M.A.I hub.mai.gov.ro și aplică ulterior sancțiuni, în situația în care se dovedește faptul că un conducător auto a adoptat un comportament violent în trafic.
Orice situații surprinse pe camerele de supraveghere, care ajută la identificarea unui posibil accident, pot fi transmise polițiștilor rutieri pentru luarea măsurilor legale.
Recomandarea Poliției Române este să se folosească aceste camere video auto de supraveghere pentru că sunt un real ajutor în trafic”
, precizează Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, conform Digi24.
Camera video auto trebuie să dețină o memorie mare sau, după caz, un slot pentru card SD de diferite capacități.

Mai pot fi amendaţi şoferii dacă vorbesc la telefon prin boxele maşinii?
Șoferii care sunt depistaţi în trafic cu telefonul la ureche în timp ce conduc riscă o amendă destul de mare.
Folosirea telefonului mobil în timp ce conduci mașina este periculoasă, fiindcă în unele situații o secundă de neatenție e suficientă pentru a se produce un accident.
Dacă un șofer ține telefonul la ureche în timp ce conduce și nu are centura de siguranță pusă, va primi două sancțiuni. Una pentru folosirea mobilului, iar cealaltă pentru lipsa centurii. Și, în plus, polițistul va dispune suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile, conform Realitatea Plus.
Conform legii, pentru a putea vorbi la telefonul mobil când ești la volan, trebuie să folosești un dispozitiv de tip hands-free. Sau să conectezi telefonul la sistemul audio al mașinii. În acest caz, nu rişti amendă.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni […] folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor”, prevede Art. 100. punctul 3 (h), din legea circulației. (H.D.R.)

COMENTARII

  1. Dupa cate stiu, in Germania sunt interzise camerele de filmat permanent instalate la bordul autovehicolelor. Sunt acceptate numai camerele care inregistreaza imaginile cu cateva minute inainte de un eventual soc (franare brusca, accident).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.