Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu evaluează speciile protejate
Potrivit Elenei Bucur, purtător de cuvânt Agenţia de Protecţie a Mediului Braşov, după această deplasare în teren, în fondurile de vânătoare se fac propunerile pentru plafonul maxim de intervenţie la aceste animale protejate. Se ia în calcul numărul pagubelor produse în judeţul Braşov, numărul efectiv de animale şi numărul optim
Timp de o lună, angajaţi de la Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu şi cei care gestionează fondurile de vânătoare vor evalua speciile de animale strict protejate, precum ursul, lupul, râsul şi pisica sălbatică.
Evaluarea se face conform unei programări; la acţiune sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor de cercetare, universităţi, ONG-uri, precum şi custozi/administratori ai ariilor naturale protejate.
Evaluarea se face până în 8 mai. Speram ca prelucrarea rezultatelor nu va dura preamult si astfel vom vedea daca se confirma ca judetul Brasov se afla printre cele mai populate cu ursi si lupi din tara.
Specialiştii vor număra exemplarele din speciile de animale protejate şi mai apoi vor propune cotele de vânătoare sau relocarea, dacă va fi cazul, în funcţie de mai mulţi factori.
Potrivit Elenei Bucur, purtător de cuvânt Agenţia de Protecţie a Mediului Braşov, după această deplasare în teren, în fondurile de vânătoare se fac propunerile pentru plafonul maxim de intervenţie la aceste animale protejate.
Se ia în calcul numărul pagubelor produse în judeţul Braşov, numărul efectiv de animale şi numărul optim, precum şi tendinţa de creştere a populaţiei.
Propunerile vor fi mai apoi înaintate Ministerului Mediului, care va stabili cotele de vânătoare.