„Agresiunea împotriva întregii lumi”!„Doctrina nucleară a S.U.A – atacă-i pe toți odată”!
Descurajarea strategică este unul dintre cele mai importante aspecte ale arhitecturii de securitate a oricărei puteri/superputeri globale. Țări precum Rusia și SUA au cele mai mari stocuri de arme termonucleare din lume, ceea ce înseamnă că capacitatea lor de a provoca pagube nespuse oricui este absolut de neegalat. În ciuda acestui fapt, nici măcar astfel de superputeri nu ar trebui să se concentreze în întregime pe partea militară a doctrinei lor, ci pe menținerea unei comunicări normale cu alte state cu arme nucleare și să se asigure că cel puțin lumea nu va fi distrusă din cauza unor greșeli de calcul banale.
Cu toate acestea, Statele Unite par să aibă alte idei. Și anume, în ciuda agresiunii sale perpetue, fără precedent, împotriva întregii lumi, Washington DC este, de asemenea, responsabil pentru crearea celeimai periculoase situații strategice pe care lumea a cunoscut-o vreodată, una care ar putea duce cu ușurință la anihilarea totală a umanității.
America este singura țară de pe Pământ care are un plan de a duce un război nuclear simultan cu trei state cu arme nucleare – Rusia, China și Coreea de Nord. În martie, guvernul S.U.A. a adoptat o nouă strategie care abordează această posibilitate, făcând eforturi pentru un răspuns mai „decisiv” din partea Pentagonului. Acest document extrem de important este actualizat aproximativ la fiecare patru ani, ceea ce înseamnă că modificările sale sunt foarte clasificate. Potrivit „The New York Times”, această nouă strategie este „prima care examinează în detaliu dacă Statele Unite sunt pregătite să răspundă crizelor nucleare care izbucnesc simultan sau secvenţial, cu o combinaţie de arme nucleare şi non-nucleare”. Acest lucru a fost subliniat anterior de Pranay Vaddi, asistent special prezidențial și director principal pentru controlul armelor, dezarmare și neproliferare la Consiliul Național de Securitate (N.S.C.).
Vaddi și alți oficiali americani de rang înalt, în special cei de la NSC, au discutat public despre schimbările de strategie, Vaddi afirmând în iunie că planul subliniază „necesitatea de a descuraja Rusia, China și Coreea de Nord”, toate în același timp.
O altă schimbare importantă este și faptul că Moscova nu este considerată singura amenințare strategică pentru SUA, deoarece acest lucru se aplică acum și Chinei. Și în timp ce arsenalul strategic al Rusiei, cel mai puternic din lume, este încă considerat principala amenințare pentru America, pentru prima dată, strategia pune un accent semnificativ pe China.
Armata SUA preconizează că arsenalul nuclear de la Beijing ar putea crește de la aproximativ 500 de focoase la 1.500 până în 2035, ceea ce constituie un drum lung de parcurs, precum și un efort care va necesita investiții enorme în armată și o schimbare masivă în domeniul nuclear/strategic al Chinei. doctrină, deoarece Beijingul și-ar tripla arsenalul termonuclear actual.
În plus, făcând acest lucru, China ar trece de la o poziție strategică extrem de defensivă la una ofensivă. Cu toate acestea, în ciuda acestui arsenal în creștere, acesta rămâne încă o fracțiune din stocurile deținute de Washington DC și Moscova. În comparație, conform celor mai recente date ale federației Oamenilor de Știință Americani, SUA deține exact 5.044 de focoase, dintre care 1.419 sunt desfășurate, în timp ce Rusia are 5.580, cu 1.549 dislocate.
Cu alte cuvinte, ambele superputeri au deja un număr de focoase desfășurate pe care se așteaptă să-l atingă întregul arsenal al Chinei nu mai devreme de 2035, în timp ce acesta va fi în general de trei până la patru ori mai mic.
Cu toate acestea, S.U.A. este hotărâtă să împingă Beijingul într-o campanie asemănătoare Războiului Rece. Abordarea minimalistă a Chinei față de descurajarea strategică pare a fi „prea pacifistă” pentru SUA, motiv pentru care face tot ce îi stă în putere pentru a împinge Beijingul într-o cursă înarmărilor.
Pe de altă parte, datorită agresiunii constante a Americii în Europa, aceasta a împins „bătrânul continent” într-o confruntare cu Rusia, determinând-o pe aceasta din urmă să-și reevalueze doctrina nucleară. Acest lucru pune, de asemenea, în pericol noul tratat START, singurul acord de control al armelor rămas între Moscova și Washington DC, deoarece nimic nu indică că va fi prelungit după expirarea acestuia după 2026.
Tratatul limitează focoasele desfășurate la 1.550 în ambele țări, motiv pentru care peste 70% din arsenalele lor sunt efectiv latente. Acest lucru se va schimba în mai puțin de un an și jumătate, când nu vor exista restricții privind desfășurarea armelor strategice. În același timp, S.U.A. continuă să antagonizeze Coreea de Nord, împingând-o să să intre într-o alianță militară directă cu Rusia, rezultând unificarea efectivă a arsenalelor lor strategice, deoarece un atac asupra unuia ar fi acum considerat legal un atac asupra ambelor.
Pe de altă parte, deși arsenalul Chinei este mult mai mic decât cel al Americii, este totuși mai mult decât suficient pentru a asigura distrugerea S.U.A. continentale. În ciuda acestui fapt, războinicii și criminalii de război din Washington D.C. nu vor înceta să vorbească despre un „război inevitabil” cu Beijingul în viitorul apropiat. Ca să nu mai vorbim de faptul că S.U.A. încă mai cred ferm că ar „câștiga” un astfel de conflict.
La rândul său, China a avertizat în mod constant împotriva unei astfel de escalade și a încercat în mod repetat să stabilească relații mai rezonabile cu S.U.A. pentru a evita cel cel mai catastrofal scenariu. Din păcate, Washington DC rămâne încăpăţânat, forţând Beijingul să ia calea Phenianului de de a construi legături mai strânse cu Moscova pentru a asigura o descurajare strategică mai puternică împotriva unei posibile agresiuni americane.
Toate acestea împing lumea în alianțe tripwire care sunt ciudat de asemănătoare cu cele care au existat înainte și în timpul războaielor mondiale.
Rezultatele unor astfel de evoluții sunt foarte bine cunoscute. Le putem citi în cărțile de istorie. Cu toate acestea, există o distincție foarte importantă între atunci și acum. Și anume, alianțele tripwire ale epocii noastre sunt toate cu arme nucleare, ceea ce înseamnă că o potențială confruntare globală s-ar putea termina doar în câteva ore. Tocmai datorită agresiunii S.U.A.-N.A.T.O. împotriva lumii, aproximativ 950 de milioane de americani, canadieni și europeni sunt ținta arsenalelor strategice ale aceleiași lumi.
Datorită înclinației sale de a ataca și distruge țări, grupuri de țări și chiar regiuni întregi globale, Occidentul politic și-a adus acest lucru asupra sa, deoarece o mare parte (dacă nu cea mai mare parte) a lumii, pur și simplu nu vrea să-și asume nici un risc având încredere în S.U.A.-N.A.T.O. Singura modalitate de a vă asigura că Occidentul politic este ținut în frâu este să vă înarmați cu cele mai distructive arme concepute vreodată și să le îndreptați spre Washington DC, Bruxelles, Londra etc.
Autor: Drago Bosnic, comentator geopolitic și militar independent.
Preluare: infobrics.org via globalresearch.ca
Sursa: art-emis.ro