Agudul sau dudul inca o minune a naturii

Agudul sau dudul inca o minune a naturii

0 274

Agudul sau dudul se bucura de multa pretuire in lumea satelor deoarece tot ce tine de el e de folos pentru sanatatea omului: fructele dulci acrisoare, frunzele, scoarta si radacinile.
Tara de origine este inca incerta; oricum agudul vine de undeva din Orient. Despre fructele sale se spune ca ii inzestreaza cu puteri deosebite pe cei care le consuma, detine puteri magice, ofera oamenilor sanatate si longevitate. Insa nu sunt de neglijat nici calitatile frunzelor sale.
Frunzele de dud au un caracter alcalin, infuzia lor producand o neutralizare a hiperaciditatii in cazurile de ulcer gastroduodenal si in gastrita hiperacida. Se beau zilnic, pe stomacul gol, doua cani de infuzie calduta. Frunzele de dud au calitati laxative, antiscorbutice, depurative si tonice, fiind indicate in astenii, constipatie, afectiuni pulmonare si in diateza hemoragica. In cazurile de diabet, frunzele de dud se asociaza cu teci de fasole, frunze de nuc si fructe de afine, toate uscate, iar in cazurile de ulcer cu iarba de coada calului, teci de fasole, patlagina si sunatoare, de asemenea uscate.
Ceaiul din frunze de dude este o solutie pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze de dud la 250 de ml de apa clocotita. Se consuma dupa fiecare masa, iar pentru un gust si mai placut poate fi indulcit cu miere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.