Al cincilea an de lucrări în curtea Bisericii Negre
Derulat de Asociaţia „Salvaţi centrul istoric al Braşovului”, având ca membri Primăria Municipiului Braşov şi Biserica Evanghelică CA din România - Parohia Braşov, proiectul de reabilitare a Curţii Bisericii Negre demara oficial în data de 3 aprilie 2012
Derulat de Asociaţia „Salvaţi centrul istoric al Braşovului”, având ca membri Primăria Municipiului Braşov şi Biserica Evanghelică CA din România – Parohia Braşov, proiectul de reabilitare a Curţii Bisericii Negre demara oficial în data de 3 aprilie 2012.
Graficul de lucrări prevedea ca în anul 2012 să se desfăşoare descărcarea arheologică, iar anul următor erau programate lucrările propriu-zise. Având în vedere valoarea materialului arheologic descoperit, cercetarea s-a prelungit cu un an, fiind terminată abia în anul 2013, după care nu au mai început lucrările propriu-zise. Practic, şi acum, curtea Bisericii Negre este „pavată” cu pietriş şi nisip.
În anul 2013, municipalitatea braşoveană a încercat să obţină o finanţare norvegiană prin Programul Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014.
Cererea de finanţare a fost respinsă de Ministerul Culturii, pe motiv că proiectul nu viza şi Biserica Neagră. În timpul unei întâlniri cu Excelenţa Sa, Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei în România, reprezentanţii Primăriei i-au solicitat ca alocarea fondurilor prin mecanismul financiar SEE să se facă direct prin intermediul ambasadelor, nu prin Guvernul României
Pentru a putea depune cererea de finanţare Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), municipalitatea a preluat în administrare curtea de la Biserica Evanghelică.
Vifor Rotar
Depinde de cît se poate ciordi. Socotelile se fac la Primărie. Ar trebui început cu..
Proiectul. Concursul masluit.