Alegerile din SUA 2024: mecanismul fraudei. Manlio Dinucci
Sistemul electoral prezidențial
1) Cele două partide majore republicane și democrate își aleg candidatul la președinție prin alegeri primare organizate în 50 de state. Sunt organizate în diverse moduri de la stat la stat. În unele state, candidații sunt selectați prin vot secret, în alte state prin ședințe deschise, numite caucusuri. În unele state, doar membrii înregistrați ai partidului care organizează caucusul pot participa la caucus, în altele, pot participa și vota și nemembri ai partidului sau membrii partidului adversar.
2) În funcție de rezultatul caucusului, fiecărui candidat i se atribuie un număr variabil de delegați, care își reprezintă statul la convenția națională a partidului, care își selectează candidatul la președinție. La Convenție participă nu doar delegați de stat, ci și super-delegați, personalități importante de partid care pot vota pentru cine doresc, uneori inversând situația.
3) Au loc alegeri generale Odată ce cele două partide și-au ales candidații la președinție. Alegătorii nu aleg direct Președintele, ci un Mare Elector care reprezintă candidatul desemnat.
4) 558 de electori majori trebuie să aleagă președintele Statelor Unite. Pentru a deveni Președinte, este necesar să obțineți voturile a cel puțin 270 dintre ei. Fiecare Mare Elector reprezintă partidul căruia îi aparține, dar Constituția SUA nu îi cere să voteze pentru candidatul la președinție ales de partidul său.
5) Fiecare stat are un număr de Mari Electori, calculat pentru a favoriza statele mai mici: Wyoming, slab populat, are un Mare Elector la fiecare 194.000 de locuitori; California, mai populată, are un Mare Elector la fiecare 723.000 de locuitori.
REZULTAT:
Acest sistem permite manevre politice de tot felul: de exemplu, ca membrii partidului lor să participe și să voteze pentru membrii caucusului partidului advers, astfel încât să se prevină alegerea unui anumit candidat considerat periculos din punct de vedere politic. Desemnarea unui Mare Elector pe baza unui număr de locuitori se schimbă de la stat la stat și uneori duce la președinția candidaților Statelor Unite care au primit mai puține voturi la alegerile generale.
Mecanismul de vot
1) Nu există nicio lege federală care să impună identificarea alegătorilor.
Guvernatorul Californiei, membru al Partidului Democrat, a introdus o lege care interzice solicitarea identificării celor care se prezintă la secțiile de votare pentru a vota.
2) La alegerile din 2020, votul prin corespondență a crescut substanțial la peste 66 de milioane (până la 28 de milioane în 2016).
3) O lege din 2002 impune prezența unui aparat electronic de vot în toate secțiile de votare. Cu toate acestea, nu există un astfel de standard pentru construirea unei mașini electronice utilizabile în siguranță.
4) Aproximativ o pătrime dintre alegători vor vota cu aparate care eliberează buletine de hârtie. Cei rămași vor vota prin aparate electronice care stochează voturile și pot genera sau nu o înregistrare pe hârtie a votului.
REZULTAT:
Acest mecanism permite orice fel de fraudă.
Buletinele de vot sosite prin corespondență sunt deschise și înregistrate de personalul angajat prin firme private, în acele firme putând fi persoane însărcinate cu falsificarea rezultatelor.
Aparatele electronice de vot pot fi manipulate prin încărcarea lor cu programe care falsifică rezultatele.
Profesorul Alex Halderman, care predă informatică la Universitatea din Michigan, a demonstrat acest lucru simulând un vot răsturnat de mașinile electronice.
Autor: Manlio Dinucci
Sursa: globalresearch.ca
NOTA
Manlio Dinucci, autor premiat, analist geopolitic și geograf, Pisa, Italia. Este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării (CRG).
Acest articol a fost publicat inițial în italiană pe Grandangolo, Byoblu TV.
Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.