Algoritm de repartizare in licee 2009
Mai jos este prezentat algoritmul de repartizare in licee 2009, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee.
Repartizarea se face ordonand candidatii in ordinea descrescatoare a mediilor pe judetul respectiv si incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate de candidatul respectiv.
Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii: media de admitere,
media generala obtinuta la tezele cu subiect unic, media generala de absolvire a claselor
V-VIII, media notelor obtinute la proba de limba si literatura romana din cadrul tezelor cu subiect unic, media notelor obtinute la proba de matematica din cadrul tezelor cu subiect unic si media notelor obtinute la proba de limba materna din cadrul tezelor cu subiect unic.
Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la
care exista locuri libere.
Ordinea optiunilor de pe fisa este prin urmare semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni.
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din op iunile exprimate pe fisa el
ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune de
admitere ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.
Situatia poate apare in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni sau daca optiunile exprimate de el au fost ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
Se recomanda prin urmare completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru ca
aceasta situatie sa nu apara.
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste!