Alocare de 10 milioane de lei pentru „Rangerii Juniori”

Alocare de 10 milioane de lei pentru „Rangerii Juniori”

1 125

Ghidul de Finanţare pentru programul naţional „Rangerii Juniori” (PNRJ) a fost lansat în consultare publică, cele 23 de administraţii de parcuri din România urmând să primească, în acest an, fonduri de 10 milioane de lei, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Documentul a fost lansat miercuri, când este celebrată Ziua Internaţională a Biodiversităţii.
„Am discutat astăzi şi despre programul pilot Rangerii Juniori prin care finanţăm anul acesta cele 23 de administraţii de parcuri din România cu 10 milioane de lei. Finanţăm activităţi în parcurile naţionale, finanţăm cazarea copiilor, servicii de catering şi activităţi în sine, iar în măsura în care programul se va dovedi unul de succes, în anii viitori ne propunem să fim şi mai ambiţioşi, să alocăm un buget şi mai mare şi până la urmă să reuşim şi în România, replicând modelul din alte ţări, ca această activitate, de ranger junior, să fie cât mai des întâlnită în rândul tinerilor”, a declarat ministrul de resort, Mircea Fechet, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Ministrul Mediului a participat, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Ligia Deca, ministrul Educaţiei, la activităţile dedicate parcurilor naturale şi naţionale, prilejuite de celebrarea Zilei Internaţionale a Biodiversităţii la Centrul de Vizitare din Zărneşti (BV) al Parcului Naţional Piatra Craiului.

NOTA
Începând cu anul 2000, în data de 22 mai se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Biodiversităţii, zi proclamată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU).
Poziţionarea geografică a României, la întâlnirea Munţilor Carpaţi cu Dunărea şi Marea Neagră, determină diversitatea, bogăţia şi unicitatea ţării pe plan european. România cuprinde 5 regiuni biogeografice din totalul de 11 existente în Uniunea Europeană, având cel mai mare număr de astfel de regiuni din UE.
La nivel naţional, reţeaua de arii naturale protejate cuprinde 13 parcuri naţionale, 16 parcuri naturale, 435 de situri de importanţă comunitară instituite în baza Directivei Habitate, 171 de arii de protecţie avifaunistică (desemnate în baza Directivei Păsări) şi arii naturale protejate de interes naţional şi local.
În prezent, în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România există înregistrată o suprafaţă totală de pădurilor virgine de 8.653,81 ha, cea de păduri cvasivirgine fiind de 67.222,46 ha.
Pe suprafaţa Parcului Naţional Piatra Craiului există 43 de trasee turistice marcate şi omologate cu diverse grade de dificultate şi 11 trasee de cicloturism, permanent întreţinute de admnistraţia parcului împreună cu formaţiile Salvamont. Deşi marea majoritate a traseelor turistice sunt dificile, Parcul atrage în fiecare an peste 150.000 de vizitatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.