Alte postări ale parlamentarilor brașoveni despre drapelul României

Alte postări ale parlamentarilor brașoveni despre drapelul României

0 48

Continuăm astăzi cu publicarea postărilor parlamentarilor brașoveni despre drapelul țării, chiar în ziua drapelului, care a fost ieri, 26 iunie. Cele pe care le-am găsit, în afară de postările senatorului Marius Dunca și ale deputatului Gabriel Andronache, publicate deja. Rezultatul concursului tematic cu această ocazie, lansat de InfoBrașov privind stilistica folosită de parlamentari, în ediția de mâine a ziarului, după consultarea unui cunoscut critic literar brașovean. 

Marian Rasaliu deputat
Ziua Drapelului Național
Sărbătorim astăzi cel mai puternic simbol care ne unește: tricolorul patriei noastre!
La mulți ani, România!

Irinel Darău senator
De Ziua Tricolorului am reînvățat bucuria de a sărbători împreună! Mulțumim Naționalei de fotbal pentru asta! Bravo, băieți!
Și să nu uităm ca putem face Ziua Tricolorului în fiecare zi! Pe fapte, nu pe vorbe!

Cristina Vecerdi deputat
Tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor, iar arborarea drapelului nostru la ceremoniile care marchează evenimente istorice şi la competiţiile sportive naşte, în inimile românilor, sentimentul profund de apartenenţă la ţară şi neam.
Astăzi, privim cu mândrie la Drapelul Naţional şi reflectăm cu recunoştinţă la istoria pe care o poartă cu sine!

Dumitru Flucuș deputat
Astăzi este Ziua Drapelului. Drapelul străbunilor noștri, al Țării Grădinii Maicii Sfinte! Haideți să îl arătăm cât mai des, fără rușine!

Marius Toanchină deputat
Tricolorul a fluturat pentru prima dată în ziua de 29 iulie 1839, pe muntele Pleșuva (zona Comarnic – jud. Prahova de astăzi).
De asemenea, tricolorul românesc era cunoscut încă din deceniul 4 al secolului XIX drept simbol național, cu cel puțin un deceniu înainte de oficializarea sa.
În timpul revoluției de la 1848 Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei revoluției burghezo – democratică (1848 – 1849), 14/26 iunie, când a avut loc abdicarea domnitorului Gheorghe Bibescu, instaurarea Guvernului provizoriu de la București și promulgarea decretului nr. 1 de instituire a drapelului național.
Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – albastru, galben și roșu – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.