Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania vine la Etnovember
Deschiderea festivalului ajuns la cea de-a 18-a editie va avea loc sambata de la ora 13:00, urmata de expozitii de design, arhitectura, fotografie, grafica si ceramica, organizate la Aula Universitatii Transilvania. Evenimentul include si concertul „It's a long way to Transylvania”
Deschiderea festivalului ajuns la cea de-a 18-a editie va avea loc sambata de la ora 13:00, urmata de expozitii de design, arhitectura, fotografie, grafica si ceramica, organizate la Aula Universitatii Transilvania. Evenimentul include si concertul „It’s a long way to Transylvania”, dedicat aniversarii a 25 de ani de la infiintarea Mediatecii Universitatii Transilvania. O prezenta importanta la deschiderea de sambata este cea a ambasadorului Regatului Belgiei in Romania, Thomas Buckeland
Evenimentele vor continua in urmatoarele 2 zile. Duminica, la Bastionul Tesatorilor va avea loc Targul Medieval, unde vizitatorii vor fi intampinati de printese, cavaleri, artizani, dar si covrigi, turta dulce, mici si vin fiert. Banii obtinuti in urma acestui targ vor fi donati asociatiei Copiii de Cristal, pentru copiii cu autism. Tot duminica, de la ora 17:00 se va cobori cu torte de la Bastionul Tesatorilor in Piata Sfatului, unde de la ora 17.30 va avea loc un show pirotehnic.
Luni, in ultima zi de festival, va avea loc Maratonul de Poezie, la Facultatea de Litere. De asemenea, la Casa Baiulescu va fi jucata piesa de teatru „Cum se zice”. Festivalul se va incheia cu concertul de pian si voce Norbert Detaeye din Belgia, programat la ora 20.30, la Centrul Multicultural al Universitatii. Pentru organizarea festivalului, studentii Universitatii Transilvania au lucrat peste 2000 de ore.
Potrivit lui Alin Olarescu, profesor Facultatea de Inginerie a Lemnului, este singura manifestare facuta de studenti care nu se adreseaza studentilor ci comunitatii brasovene, nationale si chiar internationale.
Festivalul este organizat de Universitatea Transilvania Brasov, cu sprijinul Primariei Brasov, care a sustinut financiar proiectul cu 35.000 de lei, prin Ghidul de finantare a proiectelor culturale. Valoarea totala a proiectului este de 45.000 de lei.
Vifor Rotar