Ambulatoriu extins si modern la Spitalul de Pneumoftiziologie

Ambulatoriu extins si modern la Spitalul de Pneumoftiziologie

0 517

Conducerea unitatii sanitare a finalizat studiul de fezabilitate pentru accesarea unui proiect cu fonduri europene pentru extinderea, modernizarea si dotarea ambulatoriului integrat al spitalului.

Conducerea unitatii sanitare a finalizat studiul de fezabilitate pentru accesarea unui proiect cu fonduri europene pentru extinderea, modernizarea si dotarea ambulatoriului integrat al spitalului. Modificarile presupun supraetajarea pe structura metalica cu inca un etaj a cladirii de pe strada Sitei, recompartimentarea spatiilor, termoizolatia imobilului si achizitionarea de aparatura medicala performanta. Valoarea proiectului ajunge la aproape 1,6 milioane de euro.
La inceputul anului Consiliul Judetean a aprobat alocarea de fonduri pentru toate cele 6 spitale din subordine pentru realizarea de studii de fezabilitate pentru accesarea de fonduri europene pe programul operational regional 2014-2020, axa 8 dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale.
Capacitatea actuala a cladirii de pe strada Sitei nu face fata nevoilor reale ale populatiei in ceea ce priveste serviciile medicale spune managerului spitalului de Pneumoftiziologie Dan Moraru, astfel ca era nevoie de un astfel de proiect, cu atat mai mult cu cat fondurile vin de la comunitatea europeana prin programul operational regional 2014-2020, axa prioritara 8.pacient ars3
Prin proiect se propune recompartimentarea parterului astfel incat sa poata fi instalat un computer tomograf. La etajul 1 spatiile existente vor ramane nemodificate iar la etajul al 2-lea, care va fi construit, va functiona Ambulatorul integrat al Spitalului, compartimentat cu zone distincte pentru adulti si copii. Prin acelasi proiect se va achizitiona si aparatura medicala.
Odata cu supraetajarea si modernizarea cladirii de pe strada Sitei se va construi si un ascensor pentru persoane, dimensionat astfel incat sa permita accesul cu targa. Totodata se va construi si o rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati si va fi montata si o platforma mecanizata verticala pentru accesul pacientilor cu handicap locomotor. Costurile aferente realizarii constructiei si achizitiei de medicamente sunt de aproape un milion 600 de mii de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.