Ameliorarea crizelor de colita.

Ameliorarea crizelor de colita.

0 357

Colita este o afectiune obisnuita, o usoara inflamare a intestinului. Colitele sint procese inflamatorii ale peretelui intestinului gros, consecinta unor afectiuni infectioase acute sau afectiuni nespecifice inflamatorii sau infectioase


Colita de fermentatie provine prin consumul excesiv de hidrocarburati, fainoase, fructe, cruditati, dar si ca urmare a disfunctiei pancreasului. Apar tulburari inflamatorii, secretorii, avand drept urmare producerea scaunelor diareice albicioase, decolorate cu mucus si reactie acida ce pot irita regiunea perianala, borborisme, emisie de gaze nefetide.


Colitei de fermentatie – se recomanda urmatoarele vitamine si saruri minerale: B9,
B12, F, K (stimuleaza miscarile intestinale), Mn-Co.


Colita de putrefactie rezulta din consumul excesiv al alimentelor proteice (carne, fasole), lista alimentelor bogate in celuloza, din insuficienta masticatie a alimentelor, insuficienta lor digestie (achilie, rezectie gastrica, insuficienta pancreatica, insuficienta biliara, constipatie). Apar scaune diareice fetide, de culoare bruna, cu reactie alcalina, insotite de emisiune de gaze foarte mirositoare, fara colici, spasm.


Exista o mare varietate de preparate medicamentoase:?tablete, supozitoare, clisme speciale, administrate de medicul specialist gastroenterolog; in cazuri avansate intra in discutie si rezectia chirurgicala a segmentului colonic afectat


Tratamentul naturist:



  • Tinctura de muguri de plop negru” este foarte eficienta. Se fac cure de 7 zile.

  • Bautura: infuzie de menta, maces, musetel, cafea de ghinda prajita si rasnita, infuzie de afin, urzica, fiertura de tarate, suc de legume, suc de fructe, vin rosu natural (putin), chimen si ceai anticolitic.

  • Sa se bea 1 litru de ceai de napraznic (pentru efect rapid) sau 4 lingurite/zi pulbere daca boala s-a cronicizat. Se poate combina cu coaja de stejar pentru un efect mai bun. Macerat in apa rece de radacina de obligeana. Planta ajuta stomacul, intestinele, ficatul, pancreasul, dereglarile glandulare si in artrita.

  • Cum se prepara maceratul la rece? Seara se pune 1 lingurita rasa de planta intr-un pahar cu apa. Dimineata se strecoara si se ia de 3 ori/zi cate o inghititura inainte de masa cu 1/2 h si o inghititura dupa masa, la 1/2 h. Tratamentul dureaza 3 saptamani.

  • Tinctura din valeriana, pasiflora si melisa . Tinctura este usor sedativa si se ia o data pe zi, dupa instructiunile de pe ambalaj. In caz de colita spasmodica se impune si un drenaj hepatobiliar printr-un tratament naturist care dureaza timp de o luna si se face de doua-trei ori pe an.

  • Tinctura de curcuma, ridiche neagra (suc proaspat sau pilula cu extract), singure sau asociate. Tratamentul favorizeaza secretia bilei, ameliorand functiile digestive. Se vor lua o data pe zi.

  • Ceai de busuioc + cimbru + sunatoare (in parti egale) – 1 lingurita amestec/1 cana. Se pun 1-2 lingurite de miere poliflora in ceai. Mierea are actiune antimicrobiana. Se consuma la 1 h dupa mesele principale.

  • Pentru colita de putefactie se recomanda: Suc de dovleac. Se bea cate un pahar/zi, atata timp cat dureaza constipatia.

  • Bautura din dovleac fiert si pasat. Bautura rezultata se bea in doua reprize, dimineata si seara. Se consuma pana dispare constipatia.

  • Ceai de musetel, coada-soricelului, cimbrisor, radacini de cerentel, sunatoare (in colite cronice), mur, roinita, fructe ienupar, ceai anticolitic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.