Amenzi usturatoare pentru aruncarea gunoaielor in locuri nepermise

Amenzi usturatoare pentru aruncarea gunoaielor in locuri nepermise

0 360

Pentru a rezolva problemele planetei legate de poluare, trebuie ca fiecare dintre noi sa constientizam aceasta chestiune si sa incercam prin conduita noastra sa ajutam Pamantul sa respire. De aceea, primul gest prin care putem da dovada de responsabilitate ecologica este faptul ca aruncam gunoiul, de orice natura ar fi el, in locuri special amenajate.
Si cum omul trebuie uneori constrans pentru a se supune regulilor civice, una dintre solutii ar fi ridicarea valorii si numarului de amenzi date celor care nu respecta legea.
Aceasta este si parerea presedintei Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, care intentioneaza sa initieze o lege a responsabilitatii civice, care sa creasca apreciabil cuantumul amenzilor pentru gunoaiele aruncate ilegal.
„Voi propune o lege a responsabilitatii civice fata de mediu, care sa prevada cresterea substantiala a amenzilor pentru abandonarea deseurilor in locuri nepermise si posibilitatea implicarii cetatenilor in amendarea abaterilor, prin abilitare acordata de autoritatile locale”, se arata intr-un comunicat semnat de Sulfina Barbu si dat publicitatii. Aceasta sustine infiintarea, mai ales in marile orase, a unor „patrule verzi” care sa ajute Politia Comunitara in impunerea amenzilor pentru aruncatul gunoaielor in locuri nepermise. Ele ar putea fi formate inclusiv din pensionari.
Democrat-liberala a apreciat ca acestia ar putea obtine un venit suplimentar si ar mari concomitent numarul amenzilor aplicate.
„Sustin cresterea plafoanelor minime la amenzile pentru aruncarea gunoaielor de la 60-80 de lei, cat este acum sanctiunea in Legea nr. 31/2000 pentru abandonarea deseurilor pe spatiul verde, pana la 180-240 de lei. Nu numai ca descurajeaza aruncarea gunoaielor la intamplare, dar ajuta si la atragerea de personal suplimentar pentru aplicarea legii”, se arata in comunicatul semnat de Sulfina Barbu.
Sumele provenite din amenzi ar urma sa ramana ca venit integral la Politia Comunitara, care, astfel, va fi incurajata sa aplice amenzile si va avea fonduri pentru angajarea de personal suplimentar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.