ANAF se modernizează – popririle vor fi ridicate pe cale electronică, pentru...

ANAF se modernizează – popririle vor fi ridicate pe cale electronică, pentru persoanele fizice!

0 394

Cel mai nereformat minister din Statul Român - Ministerul Finanțelor - vine de ceva timp cu o groază de promisiuni, majoritatea restante vechi, unele de peste două decenii. Vă amintiți, cu puțin timp în urmă, zicea ca nu vor mai propri decat valoare datorată și doar intr-un singur cont si doar la o singură bancă. Acum ne propune modernizarea sistemului de administrare a impozitelor și taxelor prin facilitarea depunerii online a declarațiilor.

Popririle vor fi ridicate pe cale electronică, ceea ce va permite deblocarea în timp real a banilor în cazul persoanelor fizice cărora li s-au indisponibilizat sume ce depășesc nivelul creanței pentru care s-a pus poprirea, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
„Concret, pentru persoanele fizice, Ministerul Finanțelor Publice propune măsuri legislative care să elimine comunicarea pe hârtie și să extindă comunicarea online. Un exemplu este ridicarea popririi pe cale electronică, măsură ce va permite deblocarea în timp real a banilor în cazul persoanelor cărora li s-au indisponibilizat sume ce depășesc nivelul creanței pentru care s-a pus poprirea”, se arată în proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
Cel mai nereformat minister din Statul Român – Ministerul Finanțelor – vine de  ceva timp cu o groază de promisiuni, majoritatea restante vechi, unele de peste două decenii. Vă amintiți, cu puțin timp în urmă, zicea ca nu vor  mai propri decat valoare datorată și doar intr-un singur cont si doar la o singură bancă. Acum ne propune modernizarea sistemului de administrare a impozitelor și taxelor prin facilitarea depunerii online a declarațiilor.sigla_mfp
Este vorba, de exemplu, despre declarațiile 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, 101 „Declarație privind impozitul pe profit”, 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”, 394 „Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național”, se menționează in comunicatul MF.
În ceea ce privește creșterea transparenței și eficienței în cheltuirea fondurilor publice, MFP are în vedere extinderea entităților publice care utilizează Sistemul național de verificare, monitorizare, raportare și control al situațiilor financiare, angajamentelor legale și bugetelor entităților publice (Forexebug).
Vor fi noi categorii incluse, precum organizațiile non-guvernamentale ce lucrează cu fonduri publice.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.