Ancheta DNA se extinde la CJ Brasov, Dinita scapa, deocamdata, de arestare

Ancheta DNA se extinde la CJ Brasov, Dinita scapa, deocamdata, de arestare

0 426
Ancheta DNA de la Consiliul Judetean s-a extins asupra altor cinci persoane, dintre care doi directori ai forului judetean. Impotriva acestora a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a luat masura controlului judiciar, toti fiind suspectati de  fapte de coruptie in alocarea de lucrari publice.
In cazul deputatului Ioan Dinita, in schimb, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins solicitarea procurorilor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.
Dinita este cercetat pentru savirsirea infractiunilor concurente de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu
Alte cinci persoane, intre care doi directori din Consiliul Judetean Brasov, sint cercetate de procurorii anticoruptie, sub control judiciar, in dosarul in care sint cercetate fapte de coruptie in alocarea de lucrari publice.
Lista este deschisa de Claudia Corina Craciun – director executiv in Directia Administratie Publica Locala, impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a luat masura controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile pentru abuz in serviciu si tentativa la abuz in serviciu.
Urmeaza Emil Cirica, director al Directiei investitii, urbanism si amenajarea teritoriului, Mircea Constantin Popa si Ioan Botoman, diriginti de santier, toti cercetati pentru abuz in serviciu, si Maria Gheorghies, cercetate pentru complicitate la aceasta infractiune. DNA a dispus in cazul acestora ca pe intreaga perioada a urmaririi penale sa respecte restrictiile impuse de controlul judiciar.
Suspectii trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cite ori sint chemati, sa anunte daca isi schimba locuinta si sa nu discute sub nicio forma cu celelalte persoane aflate sub control judiciar. Totodata, prin masura dispusa, DNA i-a interzis Claudiei Corina Craciun sa iasa din tara, iar celorlalti patru, sa plece din judetul Brasov, fara a informa in prealabil procurorul competent.
In cazul in care vor incalca obligatiile care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu cea a arestarii preventive.
In ceea ce-l priveste, in schimb, pe deputatul Ion Dinita, pentru care DNA ceruse Camerei Deputatilor sa  incuviinteze retinerea si arestarea preventiva in dosarul privind ancheta de la Consiliul Judetean Brasov, Comisia Juridica a camerei inferioare a Parlamentului a respins cu 13 voturi impotriva propunerii, 9 pentru si un vot anulat, solicitarea procurorilor.
Dinita, patronul firmei Gotic, abonata la contracte pe banii forului judetean, era acuzat catre procurori de „savirsirea infractiunilor concurente de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu“, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.
Comisia juridica va intocmi un raport pe care il va inainta plenului Camerei Deputatilor, care urmeaza sa se pronunte in privinta lui Ion Dinita, dar votul din comisia juridica a fost interpretat deja ca un alt gest al reprezentantilor Puterii de a face zid in jurul propriilor corupti sau suspecti de coruptie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.