Anexita si tratamentul naturist.
Anexitele pot provoca la nivelul trompelor si a ovarelor, a unor leziuni mai mici care pot fi tratate naturist sau mai grave care necesita interventie chirurgicala. De aceea, in cazul aparitiei anexitei, pacienta sa se prezinte urgent la medic. Amanarea vizitei la amedicul ginecolog poate avea rezultatae dramatice pentru fertilitatea femeii, ce poate duce la imposibilitatea femeii de a face copii sau la dezvoltarea unei sarcini extrauterine.
Pot fi tratate din punct de vedere naturist, numai formele usoare, cu anumite plante care au actiune puternic antibiotica. Toate aceste tratamente vor fi luate numai cu avizul medicului.
Cele mai indicate plante pentru tratarea acestei afectiuni sunt:
- Musetelul– este foarte bogat in azulena si acid? salicilic, substante ale caror proprietati ajuta la calmarea inflamatiilor la nivel pelvian. El se poate folosi in felul urmator:
????????? Ceai-decoct– care se prepara din 2 lingurite de flori maruntite la o cana de apa. Se fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
????????? Decoct pentru spalaturi– se pun 4 linguri de planta la 2l de apa. Se fierfe apoi 10 minute dupa care se strecoara. Spalaturile vaginael se fac cu irigatorul de 2 ori pe zi, cu lichidul caldut la temperatura corpului.
2.????? Cimbrul- contine ulei eteric, timol si micilagii, substante ce sunt bine venite in tratarea infectiilor. Se foloseste in felul urmator:
????????? Ceai –decoct – se prepara la fel ca si cel de musetel, consumandu-se 3-4 ceaiuri pe zi.
????????? Decoct pentru spalaturi- se foloseste la fel ca si la musetel.
3.????? Iasomia- florile contin filadelfina, o substanta care actioneaza asupra infectiilor cu trichomonas vaginalis si are efect antibiotic.
????????? Ceai –decoct – se prepara la fel ca si cel de musetel, consumandu-se 3-4 ceaiuri pe zi.
????????? Decoct pentru spalaturi– se foloseste la fel ca si la musetel.
4.????? Galbenele- Din punct de vedere chimic galbenelele contin flavonoizi, ulei volatil, vitamina C, mucilagii, saponozide triterpenice, alcaloizi, substante carotenoide (ii dau culoarea galbena), substante amare, acid oleanolic si au un gust amar.
????????? Ceai –decoct – se prepara la fel ca si cel de musetel, consumandu-se 3-4 ceaiuri pe zi. In leucoree, infuzia are si efecte cicatrizante.
????????? Decoct pentru spalaturi– se foloseste la fel ca si la musetel.
?