APA VIE ! O arma de alungat Moartea!
???????? Daca acum un secol, oamenii de stiinta proclamau victoriosi ca vor decripta toate misterele naturii, timpul scurs dupa aceea a aratat in mod paradoxal ca, de fapt, fiecare noua descoperire a adancit acest mister.
????????Mitul pastilei atotputernice, care sa ia bolile cu mana, este pe cale sa apuna, dar miracole apar in continuare in medicina, si nu putine. Unul dintre ele, botezat cu un nume inspirat din povesti, este pe cale sa se infaptuiasca in Romania: APA VIE. Nu este vorba despre vreo licoare obtinuta cu incantatii rituale, ci despre rodul muncii de aproape un deceniu a unor varfuri ale stiintei romanesti, care au descoperit noi valente vindecatoare ale unei substante aparent atat de banale: apa. De fapt despre apa cu continut scazut de deuteriu, ?“o apa miraculoasa”, care ar vindeca multe boli, intre care si cancerul…
???????? Ce este deuteriul? Deuteriul este izotopul stabil al hidrogenului care se gaseste in natura. Prin inlocuirea unui atom de hidrogen din molecula apei cu un atom de deuteriu rezulta apa usoara, care are proprietati terapeutice. Prin inlocuirea celor doi atomi de hidrogen cu doi atomi de deuteriu rezulta apa grea. Apa cu foarte mult deuteriu este aceeasi cu celebra apa grea folosita pentru dezvoltarea tehnologiilor nucleare.
?
Cea mai enigmatica substanta de pe pamant
? ??????? ?In ultimii ani, se vorbeste tot mai mult despre diferite ape care vindeca, fiecare dintre ele fiind recomandata ca un adevarat elixir. Se vorbeste despre apa structurata, apa Pi, apa plata etc.
?Se stie despre apa ca este cea mai raspandita substanta de pe pamant. Totodata, ea este si cea mai enigmatica. Daca i se modifica structura, compozitia, temperatura chiar, atunci proprietatile sale biologice si implicit efectul ei asupra organismului uman sunt foarte mult diferite.
Amprenta apei
Apa plata, de exemplu, este o apa naturala, care a stat cateva mii sau zeci de mii de ani in roca si a imprumutat din caracteristicile electromagnetice ale zonei si si-a orientat molecula.
Apa structurata, are si ea molecule orientate intr-un anume fel, iar de aici rezulta anumite proprietati biologice.
In lumea vie sunt insa intalnite mult mai multe tipuri de apa.
Se stie ca organismul fiecaruia dintre noi contine in proportie de peste 70% apa, insa nu este vorba despre apa de un singur tip. Avem apa in interiorul celulelor, la suprafata celulelor si in afara lor, apa constitutionala, si fiecare dintre acestea este diferita de celelalte. Chiar si apa de la suprafata celulei difera foarte mult de la un om la altul. Apa se uzeaza odata cu varsta. Mai mult, ea are memorie. Nu in sensul ca retine anumite detalii, ca in cazul mintii umane, ci in sensul ca, pe parcursul vietii, ea isi modifica atat de mult structura, compozitia izotopica si entropia, incat capata proprietati mult diferite de ceea ce a fost initial, purtand un fel de amprenta.
?Sunt multe, foarte multe de spus despre apa, care merita calificativul de “miracol”. De exemplu, moleculele de apa pot fi ordonate intr-o structura simetrica, cristalina – gheata -, pentru ca, pe masura ce temperatura creste, apa sa treaca din structura cristalina intr-una lichida. Este extrem de important ca, in intervalul de temperatura de la 35 a la 42?C ea se afla intr-o stare fluida – are jumatate structura cristalina, jumatate lichida. Aceasta structura cu maxima instabilitate – acum e cristal, acum e lichid – favorizeaza dezvoltarea reactiilor biochimice care genereaza energie si intretin viata la temperatura de 37?C si la o presiune de o atmosfera.
Putini stiu ca, daca in laborator am vrea sa obtinem reactiile biochimice care se produc in celula si in corpul omenesc la 37?C si la o presiune de o atmosfera, am avea nevoie de sute de grade, sute de atmosfere si de catalizatori superperformanti. In apa, este o parte a marelui mister al vietii.
In anii ‘60, in Uniunea Sovietica, unde oamenii de stiinta au studiat in paralel doua populatii ai caror membri ajungeau la varste extrem de inaintate si erau foarte sanatosi. Obiceiurile lor, inclusiv cele alimentare, erau foarte mult diferite, insa cele doua populatii aveau ceva in comun: beau apa de ghetar. Apa de ghetar este pura, fiind formata cu mii si mii de ani in urma si, pe langa continutul redus de deuteriu, s-a dovedit a avea si calitati biologice deosebite. De pilda, la culturile agricole irigate cu apa de ghetar, productivitatea a crescut in medie cu peste 60%, pentru ca la castraveti sa creasca cu pana la 250%.
In anii ‘90, un cercetator maghiar din Statele Unite, Gabor Somlyai, a facut studii mai intense pe aceasta tema. Apoi, el si-a continuat cercetarile in Ungaria, iar ele au fost preluate si dezvoltate de colective independente din mai multe tari. Daca apa grea, cu continut sporit de deuteriu, are efecte biologice in marea lor majoritate negative. Un animal de talie medie, adapat cu apa care are continut de 35% apa grea, moare in cateva saptamani!
Daca reusim sa scadem concentratia de apa grea din organism, atunci organismul isi recastiga tineretea, vitalitatea si imbatraneste din ce in ce mai lent.
Apa din organismul nostru imbatraneste odata cu noi.Analize recente arata ca exista un indicator obiectiv care poate sa ne arate gradul de invechire, de uzura a apei din organism: cantitatea de gaze dizolvate in apa din organism. Pe masura ce apa imbatraneste, cantitatea de gaze dizolvate creste. La copii si tineri, cantitatea de gaze dizolvate este de patru ori mai mica decat la o persoana in etate. De fapt, pe masura ce noi imbatranim, apa imbatraneste si ea si retine din ce in ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca izbutim sa inlocuim apa “poluata” din interiorul organismului (poluata prin informatie structurala, izotopica, entropica) cu o apa nepoluata, atunci vom reusi si sa dam o noua viata si o noua tinerete organismului. Apa cu continut redus in deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta. Toata lumea stie ca imbatranim pentru ca degeneram, apar fibroza si scleroza, pentru ca metabolismul redox (reactia de oxidare sau reducere) ne distruge, dar exista teorii care spun ca noi imbatranim si pentru ca in organismul nostru se acumuleaza deuteriu, care are efecte negative. Pentru ca atunci cand bem apa grea, deci cu continut mare de deuteriu, ducem organismul la moarte rapida.
Cum putem reduce aceasta concentratie de apa grea din organism?
1. Consumul de legume si fructe proaspete, de alimente vegetariene in general, care sunt bogate in aceasta apa usoara, spre deosebire de carne si de produsele din carne care, din contra, sporesc cantitatea de deuteriu.
2. Consumul direct de apa usoara, care aici in tara este obtinuta in doua locuri:
- la o instalatie din Ramnicu-Valcea si
- o fabrica de apa grea de la Halanga, unde se deverseaza zilnic, ca reziduu, zeci de tone de apa cu continut scazut de deuteriu.
Cele doua cai de reducere a deuteriului din organism, prin alimentatie vegetariana si prin administrare de apa usoara, sunt complementare, deci nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza intr-un mod fericit.
Se stie in prezent ca administrarea directa a apei cu continut scazut de deuteriu tine in frau diabetul, scazand nevoia de insulina la pacientii insulino-dependenti si scazand nivelul glicemiei la ceilalti.
De asemenea, reduce nivelul colesterolului in dislipidemii. Au fost cazuri in care, dupa tratamente de peste sase luni, s-au recuperat unele din functiile pierdute.
Administrarea acestei ape creste si memoria, capacitatea creatoare si, ceea ce este foarte important, creste dorinta de viata.
?
?
Ce este cancerul?
Se pare insa ca efectul cel mai spectaculos il are administrarea apei cu continut redus de deuteriu in tratamentul cancerului. Deuteriul, pe langa faptul ca influenteaza metabolismul, mai are un efect extrem de important, si anume regleaza diviziunea celulara. Ca sa se divida, o celula trebuie sa primeasca un prim semnal de diviziune. Semnalul princeps de diviziune il reprezinta o valoare optima a raportului dintre deuteriu si hidrogen. De foarte mult timp, studiile au aratat ca, atunci cand o celula porneste sa se divida, primul lucru pe care-l face este activarea pompei membranale, care scoate hidrogenul din celula. Prin scoaterea hidrogenului ramane deuteriul. Deci hidrogenul scade, deuteriul creste si atunci porneste semnalul de diviziune celulara. Cancerul nu este altceva decat o diviziune haotica si extrem de accelerata a celulelor maligne. Or, in cadrul celulelor canceroase, daca scadem concentratia de deuteriu prin administrare de apa cu continut scazut in deuteriu, atunci raportul optim dintre deuteriu si hidrogen nu se mai realizeaza si, dupa un numar de diviziuni programate, care nu s-au produs, celulele canceroase intra pe fagasul mortii fiziologice. Si aici, trebuie sa stiti ca celulele au in interiorul lor si informatia care programeaza moartea.
Sa fie astfel cancerul, condamnat la moarte?
?O celula canceroasa scapata de sub control si care nu mai imbatraneste, ci doar se multiplica perpetuu, este impiedicata sa se multiplice cu ajutorul acestei ape. Imbatraneste si moare. Este fantastic acest mecanism fiziologic pe care natura l-a inventat si care nu afecteaza echilibrul organismului.
???????? Si totusi cum gaseste apa usoara celula canceroasa?
Prin administrarea acestei ape ar trebui sa se opreasca toate procesele de diviziune, ceea ce ar fi dezastruos – procesele de regenerare ar fi blocate…
Celula canceroasa are un asa-numit metabolism alterat. Daca celula moarta are mecanisme de diviziune de rezerva, celula canceroasa nu le mai are. Asa se face ca celulele normale nu sunt afectate de scaderea continutului de deuteriu, in timp ce celulele maligne sunt oprite sa se divida si intra pe fagasul mortii fiziologice.
In 1997 a fost autorizata de catre Ministerul Sanatatii folosirea acestei ape pentru uz uman. S-au obtinut rezultate extrem de incurajatoare in tratamentul acestei boli cumplite. Un japonez care avea cancer esofagian si dupa sase saptamani de tratament a constatat disparitia tumorii. El avea apa noastra intr-o doza experimentala, iar dupa cele sase saptamani si-a dat seama nu doar de valoarea terapeutica a acestui remediu, ci si de faptul ca este pe terminate.
Reactia lui a fost prompta: cand si-a dat seama ca ramane fara apa, s-a urcat in avion, a venit in Romania si a comandat cinci tone…
?
?“Apa de intretinere” si “apa terapeutica”
???????? Aceasta apa poate fi cumparata la ora actuala din vreo farmacie sau de la o alta unitate cu profil medical?
????????Exista doua tipuri de apa usoara, cu efecte terapeutice: apa de intretinere, care deja se gaseste avizata ca supliment nutritional, si apa terapeutica, despre care sunt ceva mai multe lucruri de spus. Deocamdata, apa terapeutica se da numai cu prescriptie medicala, in raport cu faza in care a ajuns boala. In ceea ce priveste aceasta apa, cel mai important lucru nu este sa o obtii, pentru ca la noi in tara se produce in mari cantitati, ci sa cunosti schemele de administrare. Insa, pana sa ajungem sa o avizam ca medicament, va mai trece un timp, zece ani, poate chiar mai mult, pentru ca rigorile pentru introducerea unui asemenea tratament sunt foarte mari si pe buna dreptate. Pentru cancer de exemplu, se stabileste eficacitatea unui produs la cinci ani de cand pacientul a fost luat in tratament. Se face evaluare pentru supravietuirea la cinci ani, la zece ani s.a.m.d. Sunt grupe mari de cercetatori angrenati in prezent in acest proiect si nu doar la noi, ci si in alte tari.
???????Trebuie stiut ca utilizarea acestei ape se face in niste structuri bine definite, in niste coloane de reactie bine definite.
“Nimeni nu poate veni sa spuna ca aceasta nu e o lucrare stiintifica, care raspunde la standarde extrem de ridicate” declara prof. univ. dr. IOAN NEDELCU
Membru al Academiei Americane de Dermatologie
Membru al Academiei de Stiinte din New York
??????? Avand in vedere importanta deosebita a acestui mijloc terapeutic si faptul ca este extrem de importanta indrumarea medicala, pacientii se pot adresa pentru obtinerea apei usoare, precum apa de intretinere, la adresa: str. Veronica Micle nr. 7, sector 1, Bucuresti.
Pentru apa terapeutica insa, pacientii se pot adresa pentru consult medical, la numarul de telefon: 021/659.26.66.
Informatii suplimentare privind apa vie se obtin la
tel. 021/659.26.66, 021/212.76.17, tel./fax: 021/212.51.55,
e-mail: apa_vie@k.ro
Adresa: str. Veronica Micle nr. 7, sector 1, Bucuresti
Preluare Iza. M.