Arestare in zona ANAF

Arestare in zona ANAF

0 253

Consilierul ANAF Nicolae Gavrila si avocatul Marius Stancescu au fost arestati preventiv, miercuri, pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti. Cei doi au fost retinuti, miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in sarcina acestora retinandu-se trei infractiuni de trafic de influenta in forma continuata.
Procurorii DNA sustin ca in perioada 2007-2008 inculpatul Nicolae Adrian Gavrila, consilier ANAF, a primit de la un denuntator suma de 120.000 de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANAF asupra carora avea influenta pentru a nu se recurge la blocarea conturilor firmei la care denuntatorul era actionar, in urma neplatii TVA la termen.
In anul 2008, inculpatul Nicolae Adrian Gavrila a pretins de la acelasi denuntator suma de 400.000 euro pentru a interveni pe langa o persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, pe langa care lasase sa creada ca are influenta, astfel incat sa fie efectuat transferul unei cantitati de 960 tone tutun din Romania in Italia, fara plata accizelor aferente.
De asemenea, in noiembrie 2010, inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian a pretins suma de 200.000 euro pentru a interveni pe langa aceeasi persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, in vederea ridicarii sechestrului de pe tutunul aflat in porturile Constanta si Giurgiu.
Pe de alta parte, in august 2009, inculpatul Marius-Catalin Stancescu a primit de la acelasi denuntator suma de 50.000 euro, prin intermediul S.C. AMERISCO ENTERPRISES LTD – societate de tip off shore – pentru a interveni pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare – Comisariatul General, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a nu se constata, cu prilejul unei verificari la firma la care denuntatorul era actionar, fapte de evaziune fiscala si de contrabanda.
In cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Stancescu Marius-Catalin a pretins denuntatorului suma de 30.000 de euro, din care a primit suma de 21.000 euro pentru a interveni pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare – Comisariatul General, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a nu fi constatate, cu prilejul verificarilor aflate in curs, fapte de evaziune fiscala si de contrabanda la firma la care denuntatorul era actionar, informeaza DNA.
In cursul lunii noiembrie 2010, avocatul a acceptat promisiunea denuntatorului ca prin intermediul sau sa se remita suma de 1.000.000 euro unei persoane din conducerea ANAF, pretinzand pentru sine, in contul interventiei, un procentaj de 10%. In schimb, denuntatorul urma sa infiinteze o fabrica de tigarete care sa functioneze clandestin, ferita de controalele ANAF.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.