Arma seismica

Arma seismica

0 223

Existenta armelor seismice nu a fost niciodata confirmata, o mare parte din comunitatea stiintifica spunand ca omul nici macar nu poate spera inca sa poata sa influneþeze mecanismele interne ale planetei. Insa fum fara foc nu se poate, in lume circuland deja foarte multe zvonuri cu privire la asemenea arme.

Primul care a incercat sa influenteze scoarta terestra, prin inventiile sale, a fost nimeni altul decat Nikola Tesla. Acesta era de parere ca materia, in orice stare s-ar afla, are o frecventa de rezonanta, cel mai bun exemplu fiind un pahar de sampanie spart de un cantaret de oper.
Un mecanism foarte mic a fost pus la punct de Tesla in 1897, acesta incepand sa creeze probleme in cartierul sau din New York. Tesla a luat micul aparat intr-un buzunar si a plecat prin oras in cautarea unui bloc in constructie. A gasit un santier potrivit, cu un bloc din care fusese amplasata doar structuca metalica. A prins aparatul pe un stalp de suport, a facut modificarile necesare, iar intreagul edificiu a inceput sa tremure in doar cateva minute. Muncitorii au coborat speriati ca a inceput un cutremur. Tesla a marturisit mai tarziu ca ar fi putut darama si Brooklyn Bridge, in doar o ora.
30 de ani mai tarziu, Tesla a propus un concept de tele-geodinamica. Inventatorul vroia sa creeze mici cutremure pentru a detensiona zonele cu potential seismic. Nimeni nu a fost interesat de propunerea sa, ideea sa ramanand pur teoritica.

Urmatorii care au experimentat cu aceasta tehnologie sau, mai degraba, cu acest concept, au fost sovieticii, in era Razboiului Rece. Cele doua programe, neconfirmate vreodata, Mercur si Vulcan, s-au ocupat cu destabilizarea placilor tectonice prin explozii nucleare controlate.
in 1977, rusii ar fi plasat bombe nucleare, de marimea TSAR (cea mai mare bomba nucleara detonata vreodata pe Pamant), in anumite puncte cheie, in sanþuri subacvatice de langa Filipine. Intentia lor era sa elibereze tensiuni din mai multe zone ale placii tectonice din Pacificul de Sud, cu exceptia Filipinelor. Daca era nevoie, detonau bombele, fapt ce ar fi provocat un cutremur gigantic si implicit un tsunami care ar fi maturat intreaga coasta de vest a Statelor Unite.

Nici americanii nu au stat degeaba si chiar daca Razboiul Rece s-a incheiat, exista si in acest moment un experiment care ridica foarte multe semne de intrebare, numit HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).
Principalul instrument folosit este „Ionospheric Research Instrument” sau IRI, un transmitator pe frecvente inalte care este folosit pentru energizarea temporara a unei portiuni a ionesferei, iar principalul obiectiv al HAARP este cel al unei modalitati de folosire a atmosferei pentru telecomunicatii.
Primele informatii cu privire la utilizarea in scop militar al HAARP a venit chiar de la unul dintre inginerii care au lucrat la construirea bazei din Alaska, care spunea ca Statele Unite incearca sa dezvolte un concept de razboi geofizic. Mai mult, exista zvonuri care spun ca in Alaska se incearca reproducerea unor experimente ale lui Tesla.

Toate aceste informatii ar fi ramas poate la nivelul de conspiratie, dar o mentiunea a lui Vladimir Putin, in 2002, despre HAARP, in timpul unui discurs din Duma de Stat, a alimentat zvonurile.

Nici o putere mondiala nu a recunoscut pana acum ca a avut in vedere experimente cu arme seismice sau ca macar au considerat o asemenea optiune. Cu toate acestea, pe 10 decembrie 1976, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a aprobat o conventie care pare sa verifice teoriile conspirationiste. Aceasta se numeste „Conventie asupra interzicerii folosirii in scop militar sau civil a tehnicilor de modificare a mediului inconjurator”.
Asta este lumea in care unuu,cam pea ambitiosi, ne obliga sa traim. Iar o inventie care ar putea fi folosita in scopuri pasnice se transforma, ca atatea altele, in potentiala teribila arma de distrugere.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.