Armata a început recrutările! Unde trebuie să se prezinte cei care vor să fie rezerviști voluntari
Armata a anunțat că sunt disponibile 1.059 de locuri de rezerviști voluntari (maiştri militari, subofiţeri, gradați și soldați), în unități militare din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vrancea și din municipiul București.
Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetăţeni care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.
Astfel, pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri de rezerviști voluntari (maiştri militari, subofiţeri, gradați și soldați), în unități militare din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vrancea și din municipiul București.
Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în baza prevederilor Legii nr.270/2015, privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului apărării naționale nr.M.25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.270/2015, cu modificările și completările ulterioare.
Pentru înscriere cetăţenii se pot prezenta, până la data de 10 iulie, atât la sediul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector, pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul, cât și la alt Centru Militar Zonal/Județean/de Sector, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu.
La prezentare candidații vor avea asupra lor următoarele documente:
– actul de identitate, în original și copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum șase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și copie;
– permisul de conducere (pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice), în original și copie;
– livretul militar (numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist), în original și copie.
Candidații care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere, se arată în comunicatul MApN.
Ulterior, personalul recrutor din cadrul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector va informa cadidații cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv, unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală și unitatea militară / centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială (pentru candidații proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară).
De asemenea, candidații proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește orientarea către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.
Pentru detalii suplimentare privind organizarea și desfășurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecție și instruire, inclusiv a modului de aplicare a măsurilor de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus COVID-19, se recomandă contactarea telefonică a Centrelor Militare Zonale/Județene/de Sector.
Nu mai bine ar fi ca „armata” asta, adunătura asta de scursuri, sa pensioneze putorile care nu iubesc munca și s-au înrolat, pana la 58-60 de ani???
UNDE S-A MAI POMENIT CA PUTOAREA „MILITARIZATA” SA SE „PENSIONEZE” LA 40 DE ANI???