Au fost aprobați indicatorii tehnico economici pentru obiectivul „Reabilitare, extindere şi supraetajare...

Au fost aprobați indicatorii tehnico economici pentru obiectivul „Reabilitare, extindere şi supraetajare Corp H, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Braşov și modernizarea acestuia

0 8

Primul pas în realizarea unui nou obiectiv investiţional important pentru sănătatea braşoveană a fost făcut în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Braşov.

Membrii forului deliberativ al judeţului au aprobat indicatorii tehnico-economici, la faza de studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, extindere şi supraetajare Corp H în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov și modernizarea acestuia”. Valoarea totală a investiției este de 397.097.153,32 lei, durata de execuție a obiectivului urmând să fie de 36 luni.

Având în vedere că acest proiect a primit recent avizul favorabil al Ministerului Sănătăţii pentru implementarea lui prin intermediul Programului Naţional de Investiţii în Infrastructura Unităţilor Spitaliceşti, finanţarea ar urma să fie asigurată în cea mai mare parte din această sursă, respectiv 381.689.033,32 lei, la care se adaugă o cofinanțare din bugetul Județului Brașov în valoare de 15.408.120 lei.

Potrivit documentaţiei aprobate, Corpul H din cadrul Staţionarului central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va dispune de subsol, parter, trei etaje şi un etaj tehnic, urmând să aibă o suprafață construită la sol de 2.543 mp şi o suprafață desfășurată de 10.537 mp.

În proiectul propus, Corpul H va trece printr-un amplu proces de reconfigurare, supraînălţare, eficientizare energetică şi reparaţii capitale, astfel încât să fie actualizat din punct de vedere tehnic şi să poată funcţiona având toate autorizaţiile de conformare tehnică şi funcţională.

Imobilul va fi consolidat, curțile de lumină existente se vor închide, devenind spații utile pe toate etajele, iar întreaga construcție va fi supraetajată. Funcțiunile existente vor fi reorganizate și conformate, astfel încât să respecte standardele și normativele în vigoare. Astfel, la parter vor fi amenajate accesul pentru pacienți, zona de spitalizare de zi, farmacia, zona de anatomie patologică – prosectură și zona de radiologie imagistică. La etajul întâi vor exista 18 paturi în rezerve/saloane/izolator cu grupuri sanitare individuale, 3 săli angiograf, laborator de analize medicale, 3 posturi de supraveghere, grupuri sanitare pentru pacienți și pentru personal, oficiu pentru personal, cameră de gardă, birouri, spații de depozitare și anexe. Etajul al doilea va avea 37 paturi în rezerve/izolator cu grupuri sanitare individuale, saloane cu două sau trei paturi ATI, sterilizare centrală, unitate de transfuzie sanguină, 6 posturi de supraveghere, grupuri sanitare pentru pacienți și pentru personal, oficiu, camere de gardă, birouri pentru medicul-șef şi asistentul-șef, camere pentru discuții, spații de depozitare și anexe. Etajul al treilea va include blocul operator cu 10 săli de operații, 10 paturi în rezerve ATI/salon cu 2 paturi/izolatoare ATI, salon pre/postoperator, post de supraveghere, cameră de gardă, camere pentru personal, grupuri sanitare pentru pacienți și personal, birouri pentru medicul-șef și asistentul-șef, vestiare și spații anexe și de depozitare.

Clădirea va asigura eficientizarea fluxurilor medicale, tehnice, logistice şi administrative, şi implicit eficientizarea muncii personalului medical prin realizarea de circuite coerente şi conforme. Nu în ultimul rând, clădirea va fi dotată cu mobilier şi echipamente medicale specifice.

Modernizarea, reabilitarea, extinderea şi supraetajarea Corpului H în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este o lucrare pe care o avem de mult în planurile noastre şi vom face toate demersurile pentru a primi finanţarea necesară realizării obiectivului. Avem perspectiva construirii a două etaje suplimentare, ceea ce va determina o dezvoltare şi mai mare a Spitalului Judeţean, o dezvoltare de care avem nevoie cel puţin până în momentul în care va fi construit şi funcţionalizat un nou spital al Braşovului”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban.

În altă ordine de idei, plenul CJ Braşov a adoptat în cadrul aceleiaşi şedinţe o nouă rectificare a bugetului local de venituri și cheltuieli, a bugetului instituțiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, a creditelor de angajament și a listelor de investiții aferente pe anul 2024.

„Având în vedere că am primit prin hotărâre de guvern o alocare din Fondul de rezervă bugetară în valoare de 5,9 milioane de lei, am decis suplimentarea cu această sumă a creditelor bugetare alocate pentru reparaţii curente la drumurile judeţene. Alte reaşezări de sume au fost necesare în contextul în care am semnat încă două contracte de finanţare PNRR, respectiv cele privind realizarea platformelor digitale e-Health la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi la Maternitatea Braşov, astfel că am bugetat capitolul Sănătate cu sumele aferente acestora, ceea ce înseamnă câte 56,53 mii de lei pentru fiecare proiect”, a explicat preşedintele CJ Braşov. 

O altă hotărâre importantă a fost aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „PT+Executie fundaţii Pod DJ 105 la km 0+660 în localitatea Voila” finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa a II-a și bugetul local al Județului Brașov. Valoarea totală a investiţiei a fost actualizată la 16.429.926,86 lei, din care 13.352.834,76 lei este suma finanţată prin PNDL 2 şi 3.077.092,10 lei reprezintă alocarea din bugetul judeţean.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.