Au sosit la Brașov materiale pentru lupta cu… PANDEMIA!

Au sosit la Brașov materiale pentru lupta cu… PANDEMIA!

0 147

Dr. Dan Morar (Pneumoftiziologie) : „Avem 1.250 de măşti, dar oare cât ajung?”

În ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a precizat ieri că a fost pregătit deja un plan de măsuri, aprobat şi de Ministerul Sănătăţii.
Avem materiale de protecţie, dar ele trebuie utilizate raţional, că se consumă. Acum, cum au şi venit pacienţi internaţi, i-am rugat pe medici să facă o situaţie zilnică privind consumurile. De exemplu, avem 1.250 de măşti, dar oare cât ajung? Avem 730 de combinezoane şi ni se furnizează câte 100 la două zile. Avem 8.000 de şorţuri impermeabile şi astăzi (ieri, n.r.) ar mai trebui să primim încă 5.000. Bonete avem 12.500. Mănuşi de examinare avem 5.000, iar până vineri sperăm să avem altele. Mănuşile sunt la bucată, deci perechea înseamnă jumătate”, a spus Morar.
Acesta a mai spus că în momentul în care vor fi ocupate toate cele 82 de paturi, ar putea apărea unele probleme, dacă furnizorii nu fac livrările în termenele asumate.

Dispensarul TB va funcţiona în regim de avarie
Pentru asigurarea asistenţei medicale a bolnavilor de tuberculoză va funcţiona Dispensarul TB de pe strada Sitei, dar în regim de avarie. „Acolo sunt patru medici pneumologi adulţi, dintre care unul cu jumătate de normă, pentru lucrează în condiţii speciale. Am stabilit că vom lucra cu medicul pneumolog  şi pe cel care lucrează în condiţii speciale pentru pacienţii cu tuberculoză (TB, n.r.).
Pe ceilalţi doi, în funcţie de situaţie îi vom detaşa la noi sau la secţia de la Sânpetru. La Sânpetru sunt trei medici, iar la această unitate se va constitui o linie de gardă. Dacă se vor descurca cu cei trei medici, atunci este în regulă, dacă nu am putea detaşa un medic din dispensar”, a explicat Morar.
Totodată, acesta a explicat şi cum se va desfăşura activitatea la Dispensarul TB: „Încă din urmă cu două săptămâni am stabilit că trierea se face într-un container primit de la un dezvoltator imobiliar. Doar cei care sunt bolnavi de TB vor trece pragul dispensarului, după ce vom lua mai multe măsuri de siguranţă. Totodată, cei care îşi urmează tratamentul vor primi medicamentele de la medicul de familie la locul de reşedinţă”.
Nu în ultimul rând, dr. Morar a dat asigurări că şi anchetele epidemiologice se vor desfăşura în continuare.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.