Autostrada Soarelui cea mai periculoasa sosea din tara

Autostrada Soarelui cea mai periculoasa sosea din tara

0 171

Drumul spre litoral, in aceasta mini vacanta, in loc sa fie o plimbare pentru turistii, un parcurs de placere, a fost transformat prin nepasare si proasta gestiune intr-un sir de capcane. Desi se astepta mare trafic pe singura autostrada catre litoral, telefoanele de urgenta si panourile de avertizare proaspat inaugurate de ministrul Orban nu mai functioneaza. „Inaugurarea” sezonului a produs in cateva ore zeci de tamponari in lant. De la 01.05 pana la 01.10 – cand se inchide sezonul estival, Autostrada Soarelui s-a transformat in cea mai periculoasa artera de circulatie din tara. Camerele video de supraveghere si telefoanele de urgenta nu functioneaza iar panourile de avertizare sunt stinse.
Compania Electrica ar fi unul din principalii vinovati pentru frecventele rateuri ale sistemului inaugurat de ministrul Ludovic Orban, pe 5 decembrie anul trecut, si pentru care s-au cheltuit peste 900.000 de euro din bani publici.
12 echipaje de la Politia Rutiera, suplimentati cu agenti si autospeciale de la Inspectoratele Judetene Ialomita si Calarasi, au incercat sa supravegheze traficul foarte intens. „Pe autostrazile din Europa sunt plasate portale inteligente din 5 in 5 kilometri. Noi avem pe A2 doar cate doua panouri de avertizare pe sens, care nu au niciun efect preventiv pentru o situatie imediata, pentru ca sunt amplasate la 60 de kilometri distanta unul de celalalt. In plus, aceste panouri nu au posibilitatea de a afisa pictograme care sa le atraga atentia soferilor ca urmeaza o zona cu restrictie de viteza ori ca trebuie sa ocoleasca un anumit tronson de autostrada sau ca, pur si simplu, trebuie sa opreasca, pentru ca la un kilometru distanta s-a produs un accident. Acesta este limbajul corect in care trebuie sa te adresezi soferilor ce tranziteaza o autostrada. In Europa, soferii care merg pe autostrazi sunt avertizati asupra pericolelor si printr-o frecventa radio care, atunci cand incepe sa emita, le intrerupe pe toate celelalte, inclusiv casetofonul de pe masina.“, a conchis directorul adjunct al DPR Gino Bosman.
La toate acestea trebuie doar sa mai adaugam lipsa totala de respect fata de mediu. Oare conducerea ministerului si a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale n-au auzit si de masurile ecologice existente pe toate drumurile similare din Europa?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.