Avioane Craiova relansata la privatizare
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) relanseaza la privatizare compania Avioane Craiova luni, 20 octombrie, se arata intr-un comunicat al institutiei.
AVAS lanseaza la vanzare un pachet de actiuni reprezentand 80,97 la suta din capitalul social al companiei. Vanzarea celor 741.339 de actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Garantia de participare este de 370.670 lei (inclusiv TVA), iar taxa de acces direct la date si informatii are valoarea de 1.570 lei (inclusiv TVA). Dosarul de Prezentare in valoare de 3.150 lei poate fi procurat, incepand cu data de 22 octombrie.
Institutia precizeaza ca informatii suplimentare pentru analiza societatii in vederea intocmirii ofertei de cumparare vor fi disponibile in cadrul Camerei de Date organizata la sediul Avioane Craiova in perioada 22 octombrie – 21 noiembrie 2008 pe baza unei taxe de acces direct.
Data limita pana la care se pot depune Documentele de participare si Ofertele finale este 24 noiembrie 2008, orele 11,00.
AVAS a decis, recent, sa nu semneze un contract de vanzare – cumparare de actiuni cu societatea Aero Vodochody din Cehia ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei compania craioveana fara ca investitorul sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a declarat, vineri, ca cehii de la Aero Vodochody pot participa din nou la procesul de privatizare a societatii Avioane SA Craiova, daca vor avea o oferta ‘serioasa si credibila’.
Seful AVAS a precizat, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca membrii comisiei de privatizare sunt cei care vor analiza daca oferta cehilor intruneste conditiile de privatizare a societatii de la Craiova.
Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. ACV este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.
Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati.
Potrivit AVAS, Avioane Craiova dispune de personal de conceptie si de executie cu un inalt grad de specializare si competenta in domeniul aeronautic.
Societatea nu se confrunta cu probleme de mediu, iar flexibilitatea proceselor industriale permite atat adaptarea unor proiecte noi cat si o capacitate de productie ridicata.
AVIOANE CRAIOVA produce subansamble si echipamente destinate aviatiei civile in conformitate cu standardele SR EN ISO 9001 si cu certificarile AEROQ, OMCAS, AACR si AFER. Societatea este autorizata PART 21, pentru componente si subansamble structurale destinate aviatiei civile.