Băsescu are partid in parlament -PMP şi UNPR fuzionează sub numele Mişcarea...

Băsescu are partid in parlament -PMP şi UNPR fuzionează sub numele Mişcarea Populară

0 608

Surpriza acestei veri in clasa politica romaneasca PMP şi UNPR fuzionează. Anunţul a fost făcut marţi seară de şefii celor două formaţiuni, Traian Băsescu şi Valeriu Steriu. Noul partid va prelua denumirea, sigla şi imnul Mişcării Populare. Fuziunea se va încheia miercurea viitoare.
Liderii celor două partide, Traian Băsescu şi Valeriu Steriu au semnat deja acordul de fuziune. A fost aprobată în unanimitate, iar ultimul pas va fi făcut miercuri, la congresele formaţiunilor. Decizia fuziunii vine după ce UNPR nu a reuşit să facă alianţe cu PSD şi PNL după locale, iar mai mulţi parlamentari au părăsit partidul.
Funcţiile în noul partid vor fi împărţite în mod egal între PMP şi UNPR.
Liderul PMP, Traian Băsescu, a anunțat marți că Partidul Mișcarea Populară va fuziona cu Uniunea Națională pentru Progresul României. ”Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Mișcarea Populară și UNPR. (…) O fuziune va avea loc miercuri. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune. Noul partid se va numi Partidul Mișcarea Populară’‘, a precizat Băsescu
Traian Băsescu spune că fuziunea nu va afecta majorităţile negociate de cele două partide după alegerile locale.
Între Uniunea Națională pentru Progresul României și Partidul Mișcarea Populară există o complementaritate și un mesaj unitar în sprijinul românilor, a declarat marți președintele UNPR, Valeriu Steriu.
„Există la nivel național o complementaritate între cele două partide. Mergând mai departe, am găsit mesaje unitar îndreptate în sprijinul românilor, al capitalului autohton. (…) Sunt multe elemente pe care le avem în comun”, a precizat Steriu la Realitatea TV.
El a adăugat că a existat o „consultare largă” cu colegii, la fiecare nivel.

„Și iată că, în urma unei ședințe purtate astăzi la nivelul UNPR și tot astăzi în cadrul Partidului Mișcarea Populară, ambele echipe de conducere au stabilit că se impune pasul următor — acela al unui protocol și al unui calendar pentru a face acest proces de fuziune. Este, aș putea spune, un lucru normal, o coagulare a forțelor pentru pregătirea alegerilor generale și reprezintă, până la urmă, o opțiune pentru români de a alege și altceva decât PSD sau PNL, două partide mari, să spunem, tradiționale, dar care au consumat atât resursele umane cât și ceea ce înseamnă mesajul pentru români. Sunt în clipa de față foarte multe milioane de români care în mod real așteaptă și altceva, așteaptă să vadă un partid care este apropiat de ei. Și pot spune că rezultatele însumate ale celor două partide — UNPR și PMP — pot duce într-adevăr la o împlinire a acestor așteptări„, a susținut liderul UNPR.Potrivit acestuia, este nevoie, în perioada următoare, „de o construcție foarte importantă”. „Avem o vară lungă în față, avem o toamnă ca să pregătim alegerile din decembrie 2016”, a adăugat Steriu.Liderul UNPR a susținut că intră pe picior de egalitate cu PMP, alături de care își propune să construiască „împreună un viitor”.
„În acest sens, numărul de parlamentari este poate prea puțin relevant. Avem în față, în toamnă, un parlament cu 450 de mandate, dorim să punem candidați pentru toate cele 450 de locuri. Nu cred că am fi putut face acest lucru în niciun fel de alianță sau fuziune cu niciun alt partid. Vom fi în situația de a negocia nu neapărat funcții, ci un viitor pentru toți membrii partidului și acest lucru cred că e cel mai important. Ne dorim ca echipa pe care o avem astăzi în UNPR să poată să-și continue toate aceste proiecte. Nu suntem poate cei mai fericiți că sigla nu mai este vulturul pe care îl iubim cu toții atât de mult, va fi cu siguranță o siglă de care ne vom aminti cu drag, sunt însă multe lucruri pe care le vom duce mai departe. Vom fi aceiași patrioți care să apărăm interesele românilor, suntem aceiași oameni care vrem să fim aproape atât de militari cât și de tot ce înseamnă oameni care au trecut prin structurile militare, cadrele în rezervă, veteranii”, a afirmat Steriu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.