Basescu ia… hora inainte, sa faca pe plac sefilor U.E.!!

Basescu ia… hora inainte,
sa faca pe plac sefilor U.E.!!

0 453
Partidul Popularilor Europeni si liderii de dreapta ai formatiunilor politice componente in frunte cu Angela Merkel au pus la cale un "modul " de ofensiva foarte abil, menit sa inlature treptat din arealul social – politic european influentza si ponderea partidelor social-democrate.
Adica tocmai a celor care au in programul lor principal obiective de protectie sociala si acces mai lesnicios la educatie, asigurari de sanatate si pensii sociale.
Adica sa emasculeze social-democratia europeana de propriul vector politic, de legatura intrinseca tocmai cu propriul electorat.
Adica exact cam ce dorea si presedintele Basescu cand a vrut sa ''privatizeze" SMURD, sa-l dea afara pe Raed Arafat si sa modifice "corespunzator" Legea Sanatatii .
Comisia Europeana a propus, in noiembrie 2011, un Proiect de directivă prin care se reformează sistemul achiziÅ£iilor publice în Europa. Acum Directiva este supusă lecturilor din Parlamentul European, al cărui plen urmează să o voteze în luna noiembrie !!.
Într-o anexă a acestei Directive se arată că securitatea sociala obligatorie va trebui să se supuna regulii de piaţă, adică autorităţile publice vor trebui să aleagă cel mai bun ofertant.
Cu alte cuvinte, orice companie privată poate pune mâna pe serviciile de securitate socială garantate până acum de stat !! “Este periculos, inacceptabil ÅŸi ilegal”, spun eurodeputati social-democrati din mai multe tari europene.
Ilegalitatea vine din încălcarea tratatelor europene care arată că securitatea socială nu poate fi supusa regulilor concurenÅ£ei. “A privatiza securitatea sociala inseamna să condamni mecanismele de solidaritate colectivă din FranÅ£a. Însă înseamnă să laÅŸi ÅŸi cale libera logicii capitalizării în locul solidarităţii între generaÅ£ii, între bolnavi ÅŸi cei sănătoÅŸi.,”spun liderii socialisti francezi.
Purtătorul de cuvânt al comisarului pentru piaÅ£a internă, Michel Barnier (prezent la congresul PPE de la BucureÅŸti), a declarat: “Aceasta nu se poate decât dacă un stat al UE doreÅŸte – în cadrul autonomiei acordate în materie – să organizeze anumite servicii de securitate socială printr-un contractant. Dacă statul va dori acest lucru , să aibă instrumentele juridice pentru a respecta buna guvernare si transparenÅ£a în alegerea unui contractant privat”.
Intrebarea este în ce măsură „autonomia în această materie” a României este la fel de puternică sa se opuna, ca ÅŸi cea a FranÅ£ei…
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.