Basescu – un mic Stalin
Liderul onorific al PC, Dan Voiculescu, susþine, pe blogul sau, ca arestarile din ultima vreme ale unor primari si scandalul Catalin Voicu fac parte din planul presedintelui Basescu de a instaura frica printre adversari, o procedura pe care au folosit-o si „monstrii istoriei”, Stalin si Pol Pot.
„Telenovela arestarilor din ultima perioada si, mai ales, tensiunea pe care a creat-o in randul intregii clase politice, imi confirma sensul noului mandat Basescu. Discretia presedintelui din ultima perioada nu este cauzata, asa cum eu insumi am fost tentat sa cred, numai de dorinta de a se tine departe de efectele crizei economice si sociale. Dincolo de aceste calcule evidente, Traian Basescu mai are o miza: instaureaza frica!”, scrie Voiculescu.
„Arestarea lui Solomon, primarul Craiovei, cel recunoscut a fi un sustinator angajat al lui Basescu, ar putea avea si un sens secund. Arestarea sa, in 2010, pentru o poveste din 2005-2006, care, de altfel, poate fi absolut reala, devine o piesa esentiala din puzzle-ul terorii: imprevizibilul. Mesajul arestarii lui Solomon este univoc: oricine poate urma! Acest mesaj a fost confirmat apoi cu primarul Cristian Anghel si senatorul Catalin Voicu. Sunt intamplari care au menirea de a obisnui opinia publica cu asemenea demersuri si de a induce opozitiei, din Parlament si din administratia publica o stare de profunda nesiguranþa”, continua liderul conservator, care noteaza ca nu oricine din clasa politica este expus unui asemenea risc.
„De exemplu, Adriean Videanu, primarul Capitalei din perioada 2005-2008, nu este expus!”,spune senatorul.conservator
„In razboiul impotriva Opozitiei, din cand in cand, pentru a salva aparentele, vor mai fi sacrificati ritualic pioni din tabara Puterii. Procedura nu-i deloc noua, fiind aplicata – la o cu totul alta scala – de precursori mai celebri decat Traian Basescu, precum Stalin sau Pol Pot. Dar, trebuie sa admit, includerea actualului presedinte pe o lista neagra a istoriei este o capcana. Domnia sa este doar un epigon inadecvat al acestor monstri intunecati ai istoriei, un marinar care se viseaza dictator, dar uita ca are ghinionul personal de a se juca de-a demiurgul intr-o tara membra a Uniunii Europene”, se mai arata in postarea lui Dan Voiculescu.
Senatorul continua tirada la adresa presedintelui opinand ca frica este unicul sau aliat.
„Cei care au vazut ca regele e gol nu mai pot fi supusi decat prin frica. Frica este raspunsul presedintelui-jucator la criza economica si sociala. Frica este cel din urma adapost al acestui presedinte accidental al Romaniei. Ca si in cazul lui Ceausescu, Occidentul a inteles – mai tarziu decat cei din tara, dar tot a inteles – care este adevarata natura a lui Traian Basescu. Iar presedintele stie asta. De altfel, acesta este si motivul pentru care, in aceste zile, declara fidelitate vesnica FMI si Bancii Mondiale”, mai arata textul citat.
Voiculescu ironizeaza apoi modul in care presedintele se raporteaza la FMI.
„Este un comportament tipic de domnitor mazilit, care, cand afla ca turcii ii vor capul, crestea tributul si trimitea fecioare cadou la Stambul. Dar firmanul de mazilire a plecat deja si este randul presedintelui sa ii fie frica. Foarte frica. il bantuie fantoma casei din Mihaileanu. Cata vreme exista judecatori cinstiti, Uniunea Europeana si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, niciunui om cinstit din tara asta nu trebuie sa ii fie frica de Traian Basescu. Cu fiecare abuz comis, actualul presedinte se rostogoleste strident in afara istoriei”, conchide liderul conservatorilor.
Nu trebuie sa fii Kant sau Schoppenhauer, si nici nu trebuie sa fi trait zilele de glorie a lui Stalin, Hitler sau Pol Pot, ca sa iti dai seama de adevarul descries de Dan Voiculescu si prezentat atat de plastic. Caci am simtit-o cu totii, pe pielea noastra, ca, prin prezenta in fruntea tarii, Traian Basescu a azvarlit Romania cu ani si ani inapoi, la fel cum au facut-o comunistii dupa 1945. Si singura solutie ar fi indepartarea de la Cotroceni a acestei crancene leper, care altfel este in stare san e duca inapoi intr-un intunecat Ev Mediu.
Dan Bota