Bătălia pentru Marea Neagră sau politica Lisimahilor
Scurt tratat de istorie ”neagră”
De când Lisimah, generalul lui Alexandru cel Mare s-a proclamat rege al Traciei elenistice și a căutat să își extindă regatul, „lumea bună” a auzit de Dobrogea.
Câteva secole mai târziu după exilarea lui Publius Ovidius Naso la Pontus Euxinus și romanii au aflat de existența Daciei, dar i-a interesat Roșia Montana, pentru că pe vremea aia lumea consuma sare, miere, grâu și aur, iar renumitele care romane de război mergeau cu combustibil bălegăros, care producea gaze, nu consuma.
Interesul real al marilor imperii pentru Marea Neagră s-a concretizat însă două milenii mai târziu, când la conducerea a ceea ce a mai rămas din vechea Dacie, au ajuns șnapanii, un trib gregar ale cărui rădăcini nu sunt cunoscute, dar care s-a extins în toate colțurile partidelor politice, instituțiilor statului, și chiar a structurilor inter-continentale, reușind să domine și să subjuge societatea trăitoare și plătitoare de taxe și impozite.
Interesați să domine tot, să sugă tot, să controleze tot, pentru a-și asigura o dominare cât mai lungă, șnapanii s-au aliat cu alte triburi din afara granițelor, euro-atlanții, numiți și Shakali, care au garantat că atâta vreme cât șnapanii vor plăti birul, nimeni nu îi va da jos de la conducerea țării, dar că va trebui ca din când în când să se schimbe între ei, șnapanii sociali cu șnapanii liberali, să mimeze lupta politică în numele democrației și legilor inter-Shakale să creeze măcar impresia că există mai multe triburi care conduc țara.
În plus, Shakalii au cerut să se respecte tradițiile străbune, în sensul că șnapanii să asigure românilor cele două bunuri fără de care poporul nu poate trăi : pâine și circ, dar mai puțină pâine, că îngrașă și mai mult circ. Din când în când Shakalii dau și ei reprezentații de circ de înaltă măiestrie dar acestea se plătesc, sunt din fonduri rambursabile.
Așa a apărut „Strategia privind bazinul maritim al Mării Negre”,„Bazinul Mării Negre”, „Strategia Europeană la Marea Neagră”, „Strategia NATO la Marea Neagră”, „ Programul Operaţional comun „Bazinul Mării Negre” 2014 – 2020”, „Black Sea Oil & Gas SRL”, „Baza Militară Mihai Kogălniceanu”, dar și Hotărârea nr. 9/2019 privind aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan care fac obiectul proiectului de interes comun în domeniul gazelor naturale „Conducta Țărmul Mării Negre-Podișor (RO) pentru preluarea gazului din Marea Neagră”. Dacă ar fi știut săracul Lisimah ce nebunie va declanșa când l-a trimis pe fiu-său Aghatocles prin Dobrogea, se lăsa păgubaș, mai ales că a furat-o de două ori de la Dromichetes.
Poveste din zilele noastre
Până să vină Șnapanii la putere, interesul Shakalilor în Marea Neagră era limitat aș putea spune egal cu zero, pentru că țărmurile estice erau apărate de o coaliție de triburi numită ”ureseseu” trib care apoi s-a destrămat tot prin intervenția Shakalilor euro-atlantici și astfel între triburile care îl formau a întrat zânzania o insectă mică dar foarte nocivă, cu o otravă foarte puternică și acestea au început să se certe între ele.
Din marea coaliție de triburi uresesiste a rămas în picioare tribul Muskalilor, cel care acum moștenește tradițiile și apucăturile vechii coaliții. Văzând aceasta, Shakalii i-au pus pe șnapani să le ceară ajutorul și să declare că se simt amenințați de muskali, că le dispar dronele, că nu mai au aer, că au nevoie de help, adică un fel de sprijin, dar cu gust de imperialism multilateral dezvoltat.
Pentru asta, preventiv, Șnapanii, bine sfătuiți de shakali, și-au distrus economia, și-au vândut flota, și-au trimis la vatră oastea, și-au desființat industria de apărare, ca să nu fie întrebați de ce nu se apără singuri și cer helpul Shakalilor.
Concomitent, a fost distrus sistemul sanitar, învățământul, sistemul juridic, iar structurile de forță au fost puse în slujba șnapanilor. Strategia a dat roade și în zilele noastre chiar dacă ar vrea, locuitorii vechii Dacii nu mai au cu ce să se apere, nici cu ce și nici cu cine.
În zonă au intrat și niște trimiși ai Shakalilor euro-atlantici, din triburile Exone și Omeve dar se pare că neluându-și măsuri de protecție au fost și ei mușcați de insecta aia veninoasă și au început să se altoiască reciproc. Drept urmare, la ambiție, omeveii s-au aliat cu tribul Muskalilor și vor să își tragă vânturi între ei, dar nu pot din cauza șnapanilor. Treburile par a se încurca, șnapanii se împart la rândul lor în mai multe clanuri, unii țin cu tribul Shakalilor de peste baltă, alții cu Shakalii teutoni, un trib războinic, alții cu muskalii, alții cu cine le dă mai mult, cert este că niciunii nu țin cu Dromicheții liberi care, deși sunt de un sânge cu ei, au sângele roșu, nu albastru.
Istorie în devenire
Recent, foarte recent, săptămâna aceasta, istoria Mării Negre este completată cu evenimente și decizii care completează nefericit, că altfel nu se putea, cele prezentate mai sus.
- Teutonii forțează mâna șnapanilor pentru a pune frână exonilor și a da liber omeveilor și muscalilor;
- Shakalii de peste baltă își trimit tot mai mulți luptători în zona Mării Negre, pasămite pentru a-i apăra pe Șnapani, dar de fapt pentru a-și intensifica dominația în zonă și implementa imperialismul multilateral dezvoltat;
- Președintele șnapanilor semnează decretul de promulgare a ”Hotărârii nr. 9/2019 privind aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan care fac obiectul proiectului de interes comun în domeniul gazelor naturale”. Este de mirare că frănarul, exponent declarat al intereselor tribului teutonilor, a aprobat propunerea șnapanilor din prima, fără să o trimită la CCR, sau Parlamentului să o revizuiască, deși este o încălcare crasă a dreptului de proprietate al cetățenilor, drept garantat de Constituție, este anti românească și slujește doar interesului triburilor străine.
Lucrurile nu se vor opri aici, Pontus Euxinus va continua să fascineze diverse triburi și shakali pentru că tuturor le place istoria.
Pentru cei care nu sunt familiarizați cu poveștile istorice, arhaismele și tradiția populară, prezint mai jos o traducere updatată a:
- Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) = o companie deținută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator. BSOG este compania operatoare în aceste perimetre, în numele parteneriatului cu Petro Ventures Resources SRL (20% participaţie) şi Gas Plus Dacia SRL (15% participaţie). Compania a fost achiziţionată de Fondul Carlyle International Energy Partners (CIEP) în luna august 2015. Compania acţionează pentru a-şi îndeplini mandatul de a pune în producţie resursele sale de gaze naturale descoperite deja în platoul continental al Mării Negre şi de a identifica şi alte oportunităţi de investiţii în România dar şi în regiune. În luna noiembrie 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) s-a alăturat consiliului de administraţie al BSOG în calitate de acţionar minoritar. Nu are nici o lagătură cu scandalul impozitului pe lăcomie.
- OMV = Una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.
- Exxon = ExxonMobil este cea mai mare companie petrolieră listată din lume, fiind întrecută ca mărime doar de câteva companii de stat. Având o capitalizare de aproape 500 miliarde $, ExxonMobil este cea mai profitabilă companie din lume, cu un venit net de circa 40 miliarde $ în anul fiscal 2006.Compania deține active în valoare de 740 miliarde USD și a realizat un profit net record în anul 2007, de peste 40 de miliarde USD[2]. Din conducerea companiei fac parte și membrii ai familiei Rockefeller.
Și așa se continuă opera inițiată de Lisimah acum 2400 de ani. Unde ești Dromichetes?
Neacșu Marin