Vești frumoase e bine de știut! Realități din lumea geneticii – ce se transmite de la bărbați și femei către copii!
Lucruri interesante din lumea geneticii
1. Intelectul nu se transmite de la tată la fiu. Dacă sunteți geniu, atunci fiul dvs. 100% nu va moșteni aceste gene.
2. Idiotismul nu se transmite de la tată la fiu. Dacă sunteți cretin, atunci fiul dvs. nu va fi la fel!
3. Intelectul se transmite doar de la tată la fiică. Și doar pe jumătate.
4. Bărbatul poate moșteni intelectul doar de la mama sa, pe care ea, la rândul ei, l-a moștenit de la tatăl său.
5. Fiicele geniilor vor fi inteligente doar pe jumătate ca tații lor, dar fiii lor vor fi genii. Dacă tatăl lor este prost, fiicele vor fi pe jumătate proaste în comparație cu tații lor.
6. De aceea aproape nu există femei genii, la fel cum nu există femei total idioate. Dar bărbați-genii și bărbați-proști sunt foarte mulți. De aici și generația păgubașă de alcoolici, mame singuratice, dar și laureați ai premiului Nobel (aproape toți bărbați).
Concluzii pentru bărbați:
1. Pentru un pronostic al capacităților intelectuale ale fiului privește la tatăl soției tale (dacă este academician, fiul tău va fi la fel de deștept).
2. Fiica ta va moșteni jumătate din intelectul tău. Dar și jumătate din idiotism. Intelectual va fi mai aproape de tine. Fiul ei va moșteni toate capacitățile tale intelectuale. Vrei urmași deștepți, visează să ai o fiică.
3. Capacitățile tale intelectuale sunt moștenite de la mamă, mai bine zis de la bunel.
Concluzii pentru femei:
1. Fiul tău, intelectual, este sosia tatălui tău.
2. Fiica ta va fi educată ca tine, dar capacitățile sale intelectuale vor fi ca ale tatălui ei. Fiii ei vor fi sosiile intelectuale ale soților tăi.
Speranța de viață
Există părerea că, majorarea speranței de viață depinde de faptul că oamenii bătrâni acum trăiesc mai mult ca înainte. Dar nu este așa!
Cea mai importantă consecință strategică, care schimbă viitorul omenirii ca urmare a majorării speranței de viață nu este faptul că bătrânețea acum este mai durabilă, ci faptul că bătrânețea începe mai târziu.
Pentru cei care astăzi au 40, 50, 55 de ani bătrânețea va începe la 75-80 de ani. Cu aproape 25 de ani mai târziu, decât generația părinților noștri.
Până nu demult viața unui om era împărțită în 3 perioade: tinerețea, maturitatea și bătrânețea. În prezent „maturitatea” durează până la 50 de ani, după care începe o nouă etapă specială.
Ce știm despre această perioadă?
Durează aproape 30 de ani – de la 50 până la 75-80 de ani.
Spre deosebire de trecut, capacitățile intelectuale și fizice ale omului rămân la același nivel ca în tinerețe, iar în unele cazuri aceste capacități sunt mai bune.
Este perioada unei vieți calitative, deoarece combină sănătatea, puterea și experiența. Conform unor statistici, cea mai fericită perioadă a vieții acum este aproximativ la 65 de ani.
Cei care astăzi au 55-65 de ani, trăiesc această perioadă primii în istoria omenirii.
În următoarele decenii persoanele de 50-75 de ani vor fi cel mai mare grup pe planetă.
Viața după 50 de ani se deosebește de cea anterioară prin faptul că nimeni nu ne învață cum să trăim după 50 de ani!
În pruncie suntem pregătiți pentru copilărie, în copilărie – de tinerețe, iar în tinerețe petrecem zeci de ore pregătindu-ne pentru încercările serioase ale vieții. Și doar la 50 de ani ajungem fără vreo viziune cum și pentru ce să trăim mai departe.
Nu este surprinzător. Pentru generația părinților noștri 50 de ani era vârsta când oficial se începea bătrânețea.
Programul de viață, pe care îl urmăm cu strictețe pe parcursul vieții, este modelul impus de către generațiile anterioare.
Mai exact, acele generații au creat filme, cărți, sisteme de învățământ, care în copilărie și tinerețe ne-au format.
Generațiile anterioare nu aveau nici o viziune despre viața de după 50, pentru că nu exista nici o viață după 50.
Conform statisticii pentru cei care acum au 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme de 80 de ani. Ni s-au făcut cadou 25 de ani (!) de viață activă și plină de evenimente. Însă nimeni nu ne-a învățat cum să trăim această perioadă.
După 50 de ani în viață se produce o schimbare frumoasă, avem timp, sănătate, puteri, libertate, experiență, iar până la bătrânețe, conform calculelor moderne, mai avem un sfert de secol!
Nu pierdeți acest timp în zadar. Veți regreta!
Dacă aveți peste 50 de ani, totul este posibil: hobby-uri, bucurii și impresii, călătorii noi, o carieră nouă, o dragoste nouă.
Calitatea acestor impresii este mult mai mare decât toate experiențele din tinerețea furtunoasă, plină de greșeli sau maturitatea plină de obligații.