Binefacerile LUMINOTERAPIEI

Binefacerile LUMINOTERAPIEI

0 407

Luminoterapia va permite sa va refaceti moralul scazut cauzat de lipsa luminii. Diminuarea luminozitatii (care are loc mai ales toamna sau iarna) determina, in cazul anumitor persoane, scaderea vitalitatii, tulburari ale somnului, aparitia stresului si, mai mult, a depresiilor de sezon.
In continuare va vom prezenta cateva dintre beneficiile luminoterapiei.
Luminoterapia, numita si fototerapie, transform alumina intr-un fenomen tehnologic in vederea rezolvarii problemelor cauzate de lipsa luminii, care apar mai ales iarna.
Principiul: va trebui sa va expuneti luminii in timpul zilei, de preferinta dimineata
Daca va hotarati sa faceti sedinte de luminoterapie, asta nu inseamna ca trebuie sa va fixati scaunul sau patul sub o lampa, ci trebuie doar sa mentineti lampa in campul vostru vizual. Puteti, asadar, sa o asezati pe birou sau in camera unde va desfasurati activitatea si sa va vedeti de treburile cotidiene nestingheriti.
Daca va intrebati in ce cazuri se foloseste luminoterapiea, ei bine, aflati ca este foarte ceruta in cazul depresiilor sezoniere si pentru persoanele care sufera de oboseala cronica sau pentru insomniaci. De asemenea, exista si specialisti care folosesc aceasta terapie si in alte cazuri, cum este cel al rezolvarii problemelor dermei.
Luminoterapia permite compensarea lipsei luminii si regasirea vitalitatii si, in consecinta, ajuta la ridicarea moralului. Prin aceste sedinte se blocheaza secretia de melatonina (hormon care declanseaza somnul), secretie care apare in mod anormal in timpul zilei din cauza lipsei luminii, si se augmenteaza nivelul de serotonina (hormonul energiei anti-stres). Asadar, echilibrul dintre starea de trezie si somn este regasit.
Luminoterapia nu este recomandata persoanelor care sufera de anumite probleme oculare sau de alte boli care afecteaza retina, cum ar fi diabetul. Din aceasta cauza, este obligatoriu sa fie consultat un medic inainte de cumpararea unei lampi in acest sens.
Mai mult, luminoterapia este contraindicata persoanelor hipersensibile la lumina sau care se afla sub tratament medicamentos cu paste fotosensibile ca litiu sau anumite uleiuri esentiale, precum si in cazul persoanelor care se trateaza de epilepsie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.