Brașoveni sunteți pregătiți pentru noul Cod Rutier?

Brașoveni sunteți pregătiți pentru noul Cod Rutier?

0 241

Când întră în vigoare noile prevederi, ce riscă șoferii care folosesc dispozitive mobile în timpul mersului, și cum pot rămâne fără permis

Luna viitoare vor intra în vigoare modificările la legea circulației ce prevăd amenzi mari pentru folosirea de către șoferi a dispozitivelor mobile în timp ce mașina se află în mers, informează Poliția Română.

”Începând cu data de 12 octombrie 2019 vor intra în vigoare noile reglementări prin care va fi interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către șofer în timpul conducerii vehiculului aflat in mișcare”, potrivit sursei citate.
Sancțiunea pentru nerespectare legii este de la 6 la 8 puncte amendă (în prezent de la 870 de lei la 1160 lei) și 4 puncte penalizare.

Harta pe smartphone


Interdicția de folosire a dispozitivelor menționate se va aplica și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, cum ar fi bicicliștii, potrivit proiectului prezentat de guvern luna trecută.

De asemenea, noile reglementări prevăd că șoferii care încalcă o altă regulă de circulație în timp ce folosesc un dispozitiv mobil se aleg și cu permisul suspendat.

În plus, titularul unui permis de conducere care încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, având în vedere că în acest caz gradul de pericol social crește.
Folosirea telefonului mobil și a altor dispozitive electronice de comunicare sau divertisment, în timpul mersului, reprezintă unul dintre principalii factori de distragere a atenției pentru conducătorii de vehicule, constituind o reală problemă pentru siguranța rutieră, prin amploare și frecvență”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.