Brasovul are cea mai moderna statie de sortare a gunoiului

Brasovul are cea mai moderna statie de sortare a gunoiului

0 256

Statia a fost inaugurata saptamana trecuta, in prezenta autoritatilor si a partenerilor italieni de la SC Fin-Eco SA, care administreaza depozitul ecologic.
Depozitul ecologic din Brasov dispune de astazi de o statie de sortare a deseurilor, catalogata de autoritati drept „cea mai moderna din tara“.
„Aceasta investitie insemna foarte mult pentru Brasov. De altfel, ea trebuia facuta mai demult, sintem in intirziere fata de programul stabilit initial, insa pana la urma este bine ca s-a realizat. Intram si noi in randul tarilor civilizate sub aspectul selectarii si reciclarii deseurilor, este doar o etapa dintr-un proiect investitional mult mai mare, care va evita pe viitor situatii de genul celei de acum doua luni, cand pompierii s-au luptat cu incendiul de pe groapa de gunoi. Exista si alte efecte benefice, in sensul ca o parte a materialelor rezultate pot fi utilizate pentru anumite necesitati ale orasului, inclusiv din punct de vedere energetic. Municipalitatea este asociat in acest proiect Este bine pentru ca este cea mai moderna instalatie de acest tip din tara, si asta inseamna ca Brasovul nu este numai cel mai frumos oras din Romania, ci va fi probabil si cel mai verde“, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Monitorul Expres.
Potrivit reprezentantilor Fin-Eco, statia de sortare si tratare a deseurilor municipale este a doua etapa de completare a sistemului integrat de gestionare a deseurilor.
Statia a fost construita cu o investitie de 3.450.000 euro, din care 1.400.000 euro reprezinta finantare din Fondul pentru Mediu.
Aici lucreaza deocamdata 45 de persoane, locurile de munca fiind nou-create.
Depozitul ecologic Fin-Eco se afla la iesirea din Brasov, in partea sudica a orasului, si se intinde pe o suprafata de 30 hectare.
Lucrarile de constructie si impermeabilizare a primei celule a depozitului au insemnat o investitie de 1.700.000 euro, iar celula a doua a fost construita in perioada 2009 – 2010, cu o investitie de 3.500.000 euro, avand o capacitate de 1.000.000 tone si o durata de viata estimata de 7 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.