Brasovul, cetate medievala locuita

Brasovul, cetate medievala locuita

0 157

Zilele trecute, la Brasov au fost lansate doua albume de istorie, arta si cultura, semnate de cunoscutul artist brasovean artistul Gabriel Stan si de Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov. Gazda celor doua lansari a fost Turnul Alb, obiectiv reabilitat recent de Consiliul Judetean Brasov.

Cel mai iubit judet al Romaniei
Unul dintre albumele lansate a fost „Brasovul – cetate medievala locuita”, album semnat de Gabriel Stan, Daniel Nazare, Andreea Malureanu si Claudiu Coman. Lucrarea contine fotografii ale cetatii de odinioara si detalii ale acelor vremuri de mult apuse, precum si mai multe lucrari de arta ale pictorului brasovean Gabriel Stan. “Aceasta noua lucrare se doreste a fi o invitatie de a descoperi o alta latura a judetului Brasov, mai putin promovata pana acum, dar la fel de importanta pentru noi, cei care traim fiecare moment din viata prin spiritual transilvanean. Lucrarea reprezinta mai mult decat un argument al evenimentelor cultural-artistice care se desfasoara pe aceste meleaguri, diversitatea acestora reprezentand una din atractiile principale in dezvoltarea turismului si exprimand totodata mandria si dragostea pentru cel mai frumos si mai iubit judet al Romaniei: Brasov”, a declarat Aristotel Cancescu, la lansarea volumului. Volumul imbina o serie de vederi vechi ale Brasovului, embleme si peceti vechi, dar si lucrari de pictura reprezentind obiectivele principale ale orasului.

“Brasovul de odinioara”
A doua lucrare lansata zilele trecute la Turnul Alb din Brasov a fost cea de-a treia editie a albumului „Brasovul de odinioara”, o lucrare bilingva in romana si germana. Cartea curpinde fotografii despre Brasov, care fac parte din colectia personala a presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, care a mentionat cu aceasta ocazie: “Printre cele peste 300 de imagini prezentate in album veti vedea locuri care au inceput sa dispara inca din anii 1860, dar care au avut sansa sa fie imortalizate in fotografii. De ce “Brasovul de odinioara?” Pentru ca Brasovul despre care este vorba in aceasta lucrare mai exista doar in fotografii. Din fericire, fotografia a aparut la noi in urma cu un secol si jumatate. Daca mai intarsia putin am fi ramas fara imagini de o inestimabila valoare culturala, istorica si arhitecturala”.
Tot cu aceasta ocazie pictorul Gabriel Stan i-a pregatit o surpriza lui Aristotel Cancescu, ca drept multumire pentru reabilitatea Cetatii medievale a Brasovului. Pictorul i-a chemat la evenimentul cultural si pe cavalerii cetatii medievale, care au avut misiunea sa-i inmaneze presedintelui consiliului judetean titlul de cavaler de onoare al Coronei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.