Brasovul produce zilnic circa 500 de tone de deseuri menajere

Brasovul produce zilnic circa 500 de tone de deseuri menajere

1 666

O noua groapa ecologica pentru deseurile menajere ale judetului va fi gata peste jumtate de an. Firma de salubritate care gestioneaza rampa de gunoi a Brasovului amenajeaza un spatiu gigantic nou, in care va depozita 900.000 de tone de deseuri in urmatorii cel putin 5 ani.

O noua groapa ecologica pentru deseurile menajere ale judetului va fi gata peste jumtate de an. Firma de salubritate care gestioneaza rampa de gunoi a Brasovului amenajeaza un spatiu gigantic nou, in care va depozita 900.000 de tone de deseuri in urmatorii cel putin 5 ani. Brasovul produce zilnic circa 500 de tone de deseuri menajere, din care 200 de tone trec in fiecare zi prin statia de sortare.

Groapa amenajata de cei de la salubritate este gata pe jumatate. Cu sapaturile s-a ajuns la o adancime cu putin peste 20 de metri, pentru ca la final sa masoare 21 de metri. Pentru ca in groapa sa incapa 900.000 de tone de gunoi menajer, amenajarea se va inalta 25 de metri deasupra solului.

La Brasov exista doua asemenea halde ecologice, una de un milion de tone, alta tot de 900.000 de tone. In primavara anului viitor, halda care se foloseste in prezent va atinge dimensiunile maxime. Groapa la care se lucreaza in prezent va fi gata pana la sfarsitul acestui an, astfel ca deseurile vor putea fi depuse in ea imediat ce nu vor mai incapea in cea utilizata acum. Investitie este 100% privata si valoareaza 2 milioane de euro.groapa gunoi1

Brasovul strange zilnic circa 500 de tone de deseuri menajere. 200 de tone intra zilnic in statia de sortare iar 45% dintre acestea sunt reutilizate in urma trecerii lor prin statia de reciclare.

Astfel, o groapa ecologica poate fi utilizata cel putin 5 ani iar aceasta va putea fi folosita pana in 2021. In halde nu se deppoziteaza numai gunoaiele.

Pentru ca dupa ce acestea nu mai sunt utilizate pentru depozitarea deseurilor sa poata fi redate peisajului, la fiecare 5 metri se pune un strat de pamant. La final se pun mai multe straturi si se planteaza iarba iar zona arata ca un deal de circa 20 de metri inaltime, cu vegetatie pe el.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.