Breslele Braşovului, pictate pe peretele Mănăstirii Franciscane
Un bucureştean va picta breslele de altădată ale Braşovului pe peretele Mănăstirii Franciscane. Cu o suprafaţă de 160 metri pătraţi, pictura din piaţeta Sfântul Ioan va deveni cea mai mare lucrare de artă murală din interiorul cetății. Practic, scena pictată cu o înălţime de 3,5 metri şi o lungime de 50 de metri va trebui să fie finalizată în maximum 5 zile
Un bucureştean va picta breslele de altădată ale Braşovului pe peretele Mănăstirii Franciscane. Cu o suprafaţă de 160 metri pătraţi, pictura din piaţeta Sfântul Ioan va deveni cea mai mare lucrare de artă murală din interiorul cetății. Practic, scena pictată cu o înălţime de 3,5 metri şi o lungime de 50 de metri va trebui să fie finalizată în maximum 5 zile.
Dacă nu va ploua,echipa sa din Bucureşti se vor apuca joi de lucru. Artistul a fost desemnat în urma unui concurs organizat de iniţiatorii proiectului „Artă şi poveste murală”, cofinanţat de municipalitate. În concurs au fost înscrise 18 proiecte, dintre care 5 din Braşov şi unul din Săcele.
Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai Mănăstirii Franciscane, Ordinul Arhitecţilor, Direcţia Judeţeană de Cultură, Depoul de Artă Urbană şi Asociaţia Carpaterra.
Până acum, a fost restaurat calcanul Mănăstirii Franciscane, iar la anul, iniţiatorii proiectului vor să picteze zidul şi pe partea superioară. Totodată, prin acest proiect a fost lansat conceptul Kurte, sub umbrela căruia iniţiatorii proiectului vor să picteze şi alte clădiri din oraş.
Pe de altă parte, de Noaptea Albă a Galeriilor, în Piaţa Sf. Ioan vor fi prezenţi şi iniţiatorii proiectului, cu o galerie în aer liber, iar pe lângă pictură vor fi proiecţii video pe perete, workshopuri stradale şi momente surpriză.
Vifor Rotar