Broasca testoasa tamaduitoare

Broasca testoasa tamaduitoare

0 277

Se stie ca si broastele testoase fac parte din familia batracienelor si ca se impart in doua mari grupuri: cele traitoare pe uscat si cele traitoare in apa. Pana acum nu de mult se stia ca ouale lor, pe care aceste reptile le depun in nisip sau in gauri sapate in pamant moale si reavan, sunt bune de mancat, iar din labele lor se face o minunata supa, carapacea putand fi prelucrata ca obiect de artizanat.
Recent insa, niste cercetatori americani, porniti intr-o expeditie prin padurile greu de strabatut ale Tasmaniei pentru a evalua starea florei si faunei de pe acele meleaguri, in contexul tot mai marii poluari climaterice, au dat peste un trib de indigeni traind retras in locuri greu accesibile, si de aceea ramasi, in mare parte, la obiceiuri ancestrale. Acest trib de semisalbatici, a caror membri, la maturitate, nu depasesc 1,70 metri, indiferent de sex, se hraneste preponderent cu fructe de padure si vanat mic, printre care, in principal, cu broaste testoase crezute ca fiind disparute.
Stand mai mult timp in acea zona si la acel trib, oamenii de stiinta au descoperit ca din aceste testoase indigenii nu aruncau nimic, mancand ce era de mancat, iar restul dand celor doi vraci ai tribului. Acestia preparau din acele resturi un fel de alifie, cu care membrii tribului se ungeau la rani. In acest fel erau tratate, cu succes, chiar si muscaturile anumitor serpi sau paianjeni veninosi.
Cu toate ca oamenii de stiinta din cadrul expeditiei au cautat sa afle mai multe despre acest adevarat fenomen sau miracol, spuneti-i cum doriti, vracii tribului nu au dorit sa le incredinteze taina prepararii alifiei.
Tot din parti ale respectivelor broaste testoase, vracii mai preparau si un fel de bautura care insotea mesele membrilor tribului, ca un fel de aperitiv, prevenind, din cate se pare, anumite imbolnaviri.
Pentru a aprofunda studiul si pentru o eventuala repopulare a unor zone propice, au fost luate cateva exemplare de asemenea broaste.
Ramane acuma de vazut daca aparatura moderna va putea descifra aceasta taine, spre binele intregii omeniri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.