Cabana Omu din Muntii Bucegi

Cabana Omu din Muntii Bucegi

0 318

Situata pe cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi, la o altitudine de 2505 m, cabana Omul este si cea mai inalta baza turistica din tara noastra. De jur imprejurul ei, privelistile se desfasoara grandioase si variate sirurile de munti, separate de vaile pe care s-au cuibarit asezarile omenesti, dominand perspectivele pana departe la orizont.


?


Cabana Omu este un adapost mult apreciat de turistii care vin sa admire frumoasa panorama a inaltimilor de pe acest varf renumit si prin vanturile sale care rareori contenesc.


?


Statiile CFR cele mai apropiate: Sinaia, Busteni si Predeal, pe linia Bucuresti – Brasov si Rasnov, pe linia Brasov – Zarnesti.


?


Drumuri de acces


?


Din Sinaia (alt. 798 m), poteca marcata cu banda albastra pe la Cabana Poiana Stanei (alt. 1270 m) pana la Cabana Piatra Arsa (alt. 1950 m), de unde se contiuna pe poteca marcata cu banda galbena pe la Cabana Babele (alt. 2200 m) pana la Varful Omu. Drum nerecomandat iarna intre Cabana Poiana Stanei si Cabana Piatra Arsa. Durata cca. 8 ore. Iarna este recomandat drumul pe la Cota 1400 si Cabana Varful cu Dor (marcaj banda rosie). In continuare, drumul marcat cu banda galbena de mai sus. Durata cca. 9 ore.


?


Din Busteni (alt. 883 m) pana la Cabana Babele traseele descrise pentru cabana respectiva, in continuare drumul marcat cu banda galbena pana la Varful Omu. Durata Cabana Babele – Varful Omu cca. 2 ore.


– sau prin poiana Pichetul Rosu (drumurile descrise la Cabana Poiana Izvoarelor). De la Pichetul Rosu, poteca marcata cu banda rosie pe la Prepeleag (alt. 1750 m) si peste Varful Bucsoiului (alt. 2492 m) pana la Omu. Drum nerecomandat iarna.


– sau poteca marcata cu banda galbena prin Poiana Costilei si Valea Cerbului. Durata 5 – 6 ore.


?


Din Predeal si Rasnov, pana la refugiul salvamont Malaiesti, drumurile descrise pentru cabana Malaiesti. In continuare poteca marcata cu banda albastra pana la Cabana Omul. Durata Cabana Malaiesti – Varful Omu cca. 3 ore. Traseu nerecomandat iarna. Iarna turistii experimentati pot trece spre Omu prin Hornurile Malaiesti.


?


Din Bran (alt. 752 m), poteca marcata cu banda rosie prin Clincea si Saua Tiganesti. Durata 6 – 7 ore.


– sau poteca marcata cu triunghi galben prin Ciobotea si Varful La Scara. Durata 7 – 8 ore.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.