Camera de Comert si Industrie Brasov are succes cu Programul „Educatie cu Profit in viitor”
Sute de copii au participat la ateliere practice organizate de Camera de Comert si Industrie Brasov in programul „Educatie cu Profit in viitor” la sediile a trei mari companii din judet. Proiectul vine sa suplineasca lipsa practicii in scoli si licee si deficitul de forta de munca din judet
Sute de copii au participat la ateliere practice organizate de Camera de Comert si Industrie Brasov in Programul „Educatie cu Profit in viitor” la sediile a trei mari companii din judet. Proiectul vine sa suplineasca lipsa practicii in scoli si licee si deficitul de forta de munca din judet.
Cei care au implementat proiectul vor sa introduca cluburi de antreprenoriat si orientare vocationala in scolile si liceele din judet. Elevii de clasele I-VIII pot personaliza proiectele intr-un catalog de bricolaj realizat de CCI Brasov in colaborare cu un arhitect iar liceenii pot concepe programe unice, in functie de profilul firmei partenere.
Cosmin Rosia Micu, director general CCI Brasov, spune ca, spre satisfactia lor, proiectul a avut un impact deosebit asupra companiilor, mai ales asupra multinationalelor, care au imbratisat ideea de a se adresa nu unui public tinta vizat de publicitate ci elevilor, copiilor, in scoli, cu activitati concrete si constructive.
Trei firme s-au implicat pana acum in proiect. Daca una din companii a pus accent pe aplicatii practice in fabrica, unde au participat 300 de elevi in cadrul Saptamanii Altfel, o alta firma s-a concentrat pe invatarea unei limbi straine, constientizarea efectelor globalizarii si importanta digitalizarii.
Acest proiect a fost derulat cu 30 de elevi de la Liceul Johanes Honterus, pe parcursul a patru workshop-uri, in cadrul carora au invatat si cum se realizeaza un video-CV.
Pe langa atelierele practice si vizita la sediile companiilor, elevii au putut sa intre in contact direct cu directori generali si de resurse umane, cu personalul din departamentele administrative si cu muncitorii din halele de productie. Participantii au deprins astfel notiuni de baza cu privire la structura unei corporatii, oportunitatile oferite si modul prin care pot accesa un loc de munca.
Companiile din mediul de afaceri sunt invitate in continuare sa contribuie la dezvoltarea profesionala a tinerilor, prin conceperea unor kituri de lucru special adaptate in functie de grupul tinta abordat.
Vifor Rotar