Cancescu Aristotel, un aventurier infractor in Administratia brasoveana!

Cancescu Aristotel, un aventurier infractor in Administratia brasoveana!

0 617
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, nici n-are importanta cum il cheama, împreună cu vicepreşedinţii au participat miercuri, 10 august 2016, la ceremonia prilejuită de atingerea, de la inceputul acestui an, a  numărului de 1.000.000 de pasageri ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj
Atingerea numărului de 1.000.000 de pasageri în cursul lunii august, cu circa o lună mai devreme comparativ cu anul 2015, este rezultatul unui trend ascendent, numărul total de pasageri preconizat pentru întreg anul 2016 fiind de cca. 1.8-1,9 milioane ! Totodată, ţinând cont de aceste evoluţii, se estimează că ţinta de 2.000.000 de pasageri va fi atinsă fara probleme în cursul anului 2017.
„Atingerea acestui prag semnificativ, de 1 milion de pasageri, mult mai devreme comparativ cu alţi ani, nu este deloc o surpriză. Este rezultatul anilor de muncă şi de investiţii în infrastructura Aeroportului „Avram Iancu”, investiţii care au permis Clujului să fie de departe astăzi al doilea aeroport al ţării  dar şi unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice atât a judeţului Cluj cât şi a întregii regiuni” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
Cand Brasovul a declansat, in urma cu peste 10-12 ani demersurile concrete de lansare a construirii Aeroportului Ghimbav,
oamenii politici ai Brasovului avansau maldare de promisiuni electorale, reluate apoi in fiecare campanie! La vecinii de la Sibiu constructorii avansau iar in anul 2008, la Cluj a fost finalizată in doar doi ani construcția unui nou terminal de sosiri pasageri pentru Aeroportul Internațional Cluj. Investiția eminamente locala în acest proiect, ridicându-se la peste 15 milioane de euro.pista-aeroport BV t
In vreme ce la Brasov
Cancescu si gasca lui (inclusiv pesedistii lui Constantin Nița!) foloseau
drept vehicol electoral promisiunea unui aeroport international la Ghimbav/  C..J.Cluj a finalizat insa o investiție de 25,8 milioane euro în construcția unui nou terminal de pasageri plecări cu o suprafață de 16.000 de metri pătrați și o capacitate de procesare, cu o capacitate de 1,5 milioane de pasageri pe an. Terminalul dispunând de facilități la standarde internaționale.
Construcția terminalului a fost finalizată în mai puțin de doi ani  iar in 2013 a fost inaugurată noua pistă a Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, de 2.
100 de metri, ce va fi prelungită până la 3.300 m pentru orice categorie de Airbus si Boeing… La Brasov, promisiuni, metri cubi, si un aeroport doar dorit de brasoveni (98,7%) si de investitori. Poate ne va spune cineva ce s-a tot intamplat in acesti ani.
Reamintim ca inca de la inceputurilor de veac la Brasov exista totusi o prodigioasa traditie aeronautica, inclusiv un aeroport militatar bine dotat, cu hangare mari, incapatoare, iar alaturi exista una dintre cele mai importante fabrici de avioane din Europa Centrala si de Est (IAR) unde se proiectau si executau avioane de vanatoare ultraperformante… Apoi la Brasov s-a construit ICA Ghimbav, ce fabrica pentru intern si la export, excelente elicoptere in licenta, altfel foarte apreciate si …vandute pe piete externe.
Ce s-a ales de acest tezaur de traditie, experienta si performanta, Cancescule, ca ai lucrat acolo? Doar bataia de joc si gastii ce s-a cocotat de doua decenii in varful judetului!
La Cluj-Napoca, adevarat, aeroportul  a devenitt internațional inca inainte de razboi, primul zbor regulat fiind inchiriat de liniile aeriene cehe, pe ruta Praga-Cluj-Bucuresti. În anii ce au urmat au fost deschise rute noi, cum ar fi cea Aeroflot pe ruta Moscova-Cluj-Praga. Au fost deschise și zboruri interne, pe relațiile Cluj-Satu-Mare , Cluj – Cernauti , Cluj – Arad. La sfârșitul anilor 1940  aeroportul și-a intensificat activitățile, numărul angajaților crescând de la… 6 în 1934 la 16 în 1939, cand, nu-i asa, Romania era infloritoare… Aristotel-cancescum mix actual S
În timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, aeroportul Someseni-Cluj a redevenit unul militar, folosit de către aviația militară maghiară și de cea germana. Când a fost recucerit de către Escadrila Nr. 4 Focșani, la sfârșitul lui septembrie 1944, aeroportul era complet distrus. După război, dupa reparatii initiate de puterea locala, aeroportul și-a reluat cursele interne Tarom, legând Clujul de alte orașe românești importante,.ocazional si de Brasov... unde inca mai exista fostul aerodrom si care a functionat (erau curse Brasov-Bucuresti) pana prin anii ’60.., (D.D.Rujan) 

P.S. Doar acest Cancescu, incredibilul aventurier politic al administratiei brasovene si-a putut permite sa  ingroape cateva zeci de milioane euro (bani din credite de la banci straine) intr-o penibila fașie de beton in mijlocul campului, pentru ca avea de incasat si de dat un para-ndarat urgent!
Presupusa pista a unui inexistent Aeroport se degradeaza, neintretinuta si parasita (a se vedea ultimul scandal din CJ reflectat de presa, legat de gardul lipsa, nefacut sau furat, ne se mai stie), fara ca acestl nemernic
penal sa fie intrebat cum poate justifica asemenea gogomanie, dar si acest abuz grosolan!! Curtea de Conturi ce poate spune in urma controalelor facute la C.J. Brasov in cei aproape 16 ani cand Cancescu a condus institutia in calitate de presedinte. Poate ca vor sa ne spuna alte institutii ce s-a intamplat. Asteptam!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.