Căncescu face listele de parlamentari la PNL și acuză presiunile independentului Scripcaru
Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, spune că a rămas soldat credincios PNL și a făcut un pas în spate la cererea partidului, dar a remarcat, malițios, că nu toți cei care erau în situația lui au făcut același lucru. El a calificat drept mascaradă ce a făcut PNL cu candidatura la Primăria Brașov a lui Adrian Gabor, în contextul în care între partidul a lucrat pentru independentul George Scripcaru.
„Gabor trebuia să aibă, pentru onoarea lui și a partidului, un procent onorabil, pentru că procentul scos a fost un procent foarte mic. (…) Aici sunt niște probleme pe care eu chiar vreau să le sesizez conducerii de partid de presiunile pe care le face independentul Scripcaru asupra partidului. Să știți că PNL-ul e tare în Brașov nu datorită lui Scripcaru sau PDL-ului, e tare datorită fostului PNL, pentru că PDL-ul nu ştia cum să ne distrugă. Şi cunoaşteţi foarte bine ce a fost anii trecuţi, lupta înte cele două partide”, a declarat Căncescu la emisiunea Mix Actual, moderată de Onelia Pescaru.
Fostul preşedinte al CJ Braşov susţine că Scripcaru nu mai are ce căuta pe la partid, iar dacă „cei de la Bucureşti tot se bat cu pumnul în piept – şi vreau să cred că aşa este – cu corectitudinea, cu imaginea, eu cred că se vor detaşa…”.
Pe de altă parte, Căncescu recunoaşte că Scripcaru este un om de administraţie foarte bun şi un om politic puternic, pentru că a ţinut cu o mână de fier partidul, „însă acţiunile pe care le-a avut împotriva noastră, împotriva mea – mi-a carotat foarte multe din proiecte, Aeroportul, cu Compania Apa, cu domeniul schiabil, pe care l-am început eu şi mi l-a luat, acum văd că vor să ia aeroportul. eu sunt de acord să se implice şi Primăria, nu să-l ia. Apoi, spitalele, a luat terenurile de la spitale, nu mai puteam să fac investiţii în ele… De-asta zic, că este un om puternic s-a văzut… Normal era ca el să preia politic organizaţia, dar trebuia să se retragă pentru că practic avem amândoi aceleaşi probleme”.
Ce oameni trebie să iasă „în faţă”
„Este foarte greu, în PNL, în acest an, să faci o listă cu candidaţi, pentru că dacă nu vor folosi criterii foarte clare vor fi nemuţumiri. Sunt oameni politici foarte puternici. Cei care sunt cu adevărat susţinuţi în funcţii trebuie puşi pe primul loc la Senat şi primele trei poziţii la Camera Deputaţilor, pentru că nu cred că PNL va obţine, în cel mai bun caz, două mandate de senator şi patru de deputat. Listele se fac la Bucureşti, nu la Brașov, de aici se fac propunerile. Decizia finală o ia Bucureştiul”, este de părere Căncescu.
Iată ce spune despre potenţialii liberali de pe listele parlamentare:
Vlad Popa – „Un om politic foarte puternic. A fost senator şi europalamentar şi categoric mai vrea, pe bună dreptate, un mandat”
Marius Neculoiu – „Chiar dacă nu s-a manifestat ca om politic, este totuşi co-preşedintele organizaţiei PNL la municipiu. Este o personalitate în lumea medicală și nu poți să îl ignori”.
Daniel Zamfir – (pentru cei care nu au auzzit de el, este deputat de Făgăraș, remarcat prin Legea dării în plată a locuințelor cumpărate cu credite ipotecare – n.r.) „Vine categoric cu şanse bune pe o poziţie eligibilă. Are şi o mare nerealizare pentru pierderea Făgăraşului. Dacă eram preşedintele organzaţiei, nu se pierdea. S-a pierdut pentru că saa certat primarul cu viceprimarul şi au pierdut amândoi. Eu reuşeam să-i strunesc…”
Maria Grecea – „A venit în PNL şi i s-a făcut promisiunea că va fi pe o poziţie eligibilă. Ea şi-a făcut treburile, a votat mereu alături de partid”.
Gheorghe Ialomiţianu – „Are o activitate bogată. Nu şi-a rezolvat două chestiuni – scăderile de salarii, făcute pe perioada lui Băsescu, nu era ministru, dar nici nu s-a dezis de ea. Iar a doua chesitune, nu s-a disociat nici de Blejnar (fostul şef al ANF, cercetat în mai multe dosare pentru corupţie – n.a.). Are o activitate de media și în Parlament foarte bună”.
„Mai sunt şi alţi doritori, Mihail Veştea, Claudiu Coman. Ultimul, după părerea mea, nu cred că are o susţinere, se ştie ce a făcut, dar Mihail Veştea și el poate solicita o poziţie pe aceste liste”.
Despre foști liberali: „Sebastian Grapă eu regret că aplecat, a fost un om politic implicat, puternic. Vizavi de Ioan Ghişe, nu m-am mai văzut de foarte mulţi ani, probabil a avut motive personale pentru că a plecat din PNL. Are o activitate pe televiziuni foarte bogată, este un luptător în politică”.
„Părerea mea este că, la aceste alegeri, voturile se vor împăţi – pentru că PNL a făcut o mare prostie, nu trebuia să intre la Guvernare şi va plăti, pentru că acest Guvern este foarte slăbuţ. Clar alegerile le va câştiga PSD, depinde şi cu cât, nu mai mult de 40%. PNL va fi pe locul 2, iar celelalte ALDE nu a intrat la locale pentru că nu a avut lideri şi lipsa structurilor în teritoriu. Mişcarea lui Băsescu cu UNPR a fost genială, pentru că structurile din teritoriu contează. Băsescu va fi categoric un pion important”, este viziunea lui Căncescu asupra rezultatului viitoarelor alegeri palramentare.
Sursa NewsBv
Pentru acest individ care s-a ocupat exclusiv de propriile afaceri,Brasovul n-a fost decat o vaca
de muls…gratis , doar pentru el si familia lui! Puturoasa afacere!
Daca se va intra in marea invrteala de „reconditionare” a zidurilor Cetatii Brasov ,unde principala fir-
ma ce a beneficiat de fonduri europene este direct legata de el, abia atunci
ar incepe adevaratul proces al furaciunilor sale !!