Cancescu sabotat din interiorul C.J.
Rosu, galben, catifea, ce se da nu se mai ia: aceasta ar fi dovada proprietatii Consiliului Judetean Brasov asupra Spitalului Marzescu si asta datorita indolentei. De patru ani nu a reusit nimeni din C.J., de la presedinte si vicepresedinti la portar, sa inscrie Patrimoniul Judetului in Cartea Funciara, dand nastere la confuzii si conflicte paguboase.
Tarasenia a iesit la suprafata in ultima sedinta de plen, cand s-a propus vanzarea imobilului in care functioneaza Spitalul Marzescu, banii obtinuti urmand a fi utilizati pentru realizarea unui spital judetean la Harman. Toate bune si frumoase, numai ca hotararea a fost respinsa, de la dosar lipsind dovada proprietatii (extres CF)?Consiliului Judetean asupra unitatii spitalicesti ce urma a fi vanduta.
Confuzia in care au votat consilierii a fost sporita de solicitarea Consiliului Local Brasov de inregistrare a dreptului sau de proprietate asupra imobilului in cauza. Cererea CL s-a datorat unei prevederi din actul de donatie incheiat intre Municipiul
In acest act apare o fraza care spune ca “in cazul cand terenul donat sau edificiile zidite pe el se vor folosi pentru alte scopuri decat pentru spitale, terenul donat va reintra de drept, fara vreo alta alta formalitate sau despagubire, in proprietatea Municipiului Brasov .”
Toate aceste lucruri ar fi fost evitate daca cei in drept si-ar fi facut datoria si daca proiectul de hotarare ar fi ajuns in plen cu o documentatie insotitoare completa.
“Prezenta pe ordinea de zi a acestei hotarari si documentele insotitoare, ma indreptatesc sa cred ca Presedintele Consiliului Judetean Brasov este sabotat din interior”, a declarat la Conferinta de presa de joi consilierul independent Iancu Vespasian Augustin.
Dupa cum a precizat Iancu Vespasian, Consiliul Judetean este proprietar de drept al Spitalului Marzescu, inca din 2002, cand prin Hotarare de Guvern a fost transferate in proprietatea judetelor toate spitalele de interes judetean, printre care si Marzescu, sectie a Spitalului Judetean Brasov. Au fost nominalizate clar in hotarare toate elementele de patrimoniu apartinand Consiliului Judetean, doar ca aceia care ar fi trebuit sa faca si intabularea tuturor terenurilor si cladirilor din proprietatea CJ nu au facut-o, desi au existat proiecte si planuri de intabulare pentru care s-au cheltuit bani grei. Motivul invocat de unii este potrivit lui Iancu Vespasian ca “inainte de 1989 proprietatile de stat nu se intabulau!” Asta nu inseamna ca CJ nu este proprietar, nimeni nu-I poate lua acest drept, doar ca neexistand inscrierea in Cartea Funciara, aceasta a fost ceruta de altii!
Deocamdata, in paguba este institutia care, pana cand nu se solutioneaza litigiul cu CL nu poate face niciun demers in privinta Spitalului si …cetatenul.
Bianca Sorescu