Când SUA suferă de mania persecuției
Când am spus într-un articol trecut că SUA va trece de la rolul de hegemon la cel de comediant nu m-am gândit că asta se va întâmpla atât de repede. Mă rog, am trecut eu cam repede peste subiect fără să aprofundez deoarece dovezile sunt de-a dreptul covârșitoare.
Probabil mai țineți minte „criza baloanelor meteorologice” în care brava armie americană dobora cu rachete de milioane de dolari baloanele „care șpiona”(sic!) și al căror cost era, probabil, sub 50 $.
Chestia a fost atât de penibilă încât au ajuns să doboare baloane meteorologice aparținând unor ONG-uri americane. Totul pentru a nu fi șpionați.
A mai existat un episod, anume cel în care absolut toate dronele performante chinezești vândute în SUA au fost considerate că spionează. Desigur, nu a existat nicio dovadă, dar asta nu a împiedicat presa să se isterizeze puțin împotriva chinezilor răi care fură secretele americane și să urle că trebuie interzise importurile.
Au întâmpinat însă opoziția vehementă a utilizatorilor care, speriați de perspectiva blocării importurilor din China, nu și-ar mai fi putut face treburile pentru care foloseau dronele. Așa că și acest război s-a dovedit a fi o furtună într-un pahar cu apă.
Ultima isterie lansată este cea a macaralelor chinezești din porturi, care cică ar avea niște echipamente extrem de suspecte despre care nimeni nu se știe la ce se folosesc. Să ne înțelegem: o macara într-un port nu face altceva decât să ia niște amărâte de containere de pe vapor și să le aducă pe mal. Atât, nimic mai mult.
Ce-ar fi de spionat aici?
Numărul de containere, gradul de rugină, mizeria din porturi sau ce?
De asemenea, cei care și-au pus întrebarea și au presupus că „nimeni nu știe la ce sunt folosite acele echipamente” nu și-au pus problema că ei sunt atât de proști încât nu-s capabili să înțeleagă la ce pot folosi niște echipamente puse pe macarale.
Ne-am putea întreba, pe bună dreptate, ce anume ar avea China de spionat în SUA la modul general? Parcurile de rulote, străzile pline de boschetari drogați, mizeria înfiorătoare de pe străzi? Ce anume e de spionat acolo? Tehnologia înaltă – cu câteva mici excepții – se face în China. N-ai ce mare tehnologie să spionezi în SUA. Dacă vrei să spionezi tehnologii înalte nu mergi în SUA, ci acolo unde există cu adevărat, anume în Taiwan, Coreea, Japonia s.am.d.
Ce să cauți în SUA unde investiția taiwanezilor într-o fabrică normală de chip-uri s-a prăbușit din cauză că nu au găsit personal specializat?
Știți cum e SUA?
Exact ca femeia urâtă la care nu se uită nimeni, dar care le povestește prietenelor câți bărbați o agresează sexual. Sau precum bărbatul neputincios care-i nebăgat în seamă de nicio femeie, dar care descrie cu lux de amănunte aventuri amoroase de supererou. Ajunsă într-un stadiu de nebunie absolută, o asemenea persoană sfârșește prin a crede că întreg universul conspiră împotriva sa, că extratereștrii au un plan de a o viola și câte și mai câte nebunii. Cam în acest stadiu a ajuns SUA.
Poate că mă considerați exagerat și foarte anti-american(ceea ce sunt!), dar hai să ne așezăm și să judecăm logic ceea ce ne vine de acolo. După ce s-a dovedit că întreg episodul cu „influențarea de către ruși a alegerilor americane” a fost o făcătură absolută din cap în coadă, cum poți să vii din nou și reîncălzești aceeași ciorbă, pozând la fel de convins de justețea „dovezilor” pe care le ai?
Cum de descoperi un nou chinez care te spionează de fiecare dată când episodul anterior al „chinezului care spiona” cade în ridicol? Au făcut atâta caz de spionarea prin intermediul TikTok, dar nu au adus absolut niciun argument. TikTok-ul care se adresează Occidentului se află sub deplinul control al Occidentului, având operațiunile, managementul și serverele în Singapore.
Dacă era ceva de demonstrat s-ar putut demonstra fără probleme, doar că acolo nu e, în esență, absolut nimic. Au făcut atâta caz de telefoanele Huawei care spionează. Totul pentru a dărâma o companie care amenința supremația Apple. Cu toate că i-au frânat pe cei de la Huawei, nu au reușit să-i dărâme.
Acum îi împing pe toți partenerii chinezilor din domeniul chip-urilor să-i boicoteze. Toți înjură. Taiwanezii și-au văzut profiturile mâncate și, de asemenea, iminența unei deblocări tehnologice a Chinei care ar avea ca efect un val de produse superioare mai ieftine.
Olandezii de la ASML nu-și mai pot vinde produsele pe cea mai importantă piață a lor. Nici măcar „iconica” Nvidia nu scapă deoarece pierd o grămadă de comenzi de acolo. Și toate acestea sunt cauzate de o manie a persecuției demnă de psihologia de fată bătrână care domină SUA.
Să ne înțelegem bine: fără fundamente economice nicio putere militară nu poate rezista. Iar SUA nu face excepție. Economia sa e o varză absolută gata oricând să se prăbușească zgomotos. Exact ca URSS-ul anilor 80(de fapt chiar mai rău!), SUA joacă acum cartea „primatului militar”. Și, ca să arate cât de importantă e, tot bombardează lumea cu crizele sale de manie a persecuției.
Culmea, prostovanii chiar ajung să creadă asta, rostogolindu-ne într-un grotesc spectacol al prostiei absolute.
Chiar dacă vi se pare că acest joc poate merge perpetuu, vă spun cât se poate de clar că istoria ne demonstrează contrariul, anume că acestea sunt semnele de dinaintea prăbușirii absolute. Și nu, nu rușii sunt dușmanii de acum ai SUA, ci americanii înșiși, mai precis responsabilii din statul subteran care, dominați de o imensă prostie, nu fac altceva decât să scufunde țara cu fiecare „măsură de salvare” adoptată.
E o situație, în esență, hilară. Imaginați-vă spectacolul făcut de un polițist beat. Te face să râzi, dar nu trebuie să uiți că are un pistol la brâu și că dacă-l superi poți suferi consecințe fatale.
Așa că te comporți cât se poate de normal în așteptarea unuia cu capul pe umăr care, apropiindu-se prietenos de el, să-i dea un pumn în creștet pentru a-l amorți și a-l dezarma pe bețiv. Asta va fi și soarta SUA!
Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com