Capcana lui Hunor pentru desprinderea Ardealului de România cu ajutor american
Kelemen Hunor se autodemască la oră de maximă audiență și recunoaște că este unul din susținătorii loviturii de stat în România prin anularea alegerilor. Venirea lui Georgescu la Cotroceni i-ar încurca teribil planurile liderului revizionist maghiar, care nu a făcut un secret în toți acești ani din principalul scop al său, obținerea autonomiei județelor ardelene preponderent maghiare, în jurul cărora eventual să se formeze o mișcare insurecțională în întreg Ardealul
și o autodeterminare wilsoniană care să ducă la desprinderea Ardealului de România și alipirea la Ungaria.
Aceste planuri malefice bineînțeles că sunt pritocite la Budapesta și se așteaptă ca Statele Unite să susțină o mișcare revizionistă în Transilvania, mai ales dacă imbecilii din fruntea statului continuă cu sfidarea Americii prin aplicarea tezelor sorosiste ale eliminării administrative de către nelegiuita CCR a candidaților suveraniști din cursa prezidențială. Perfidul Hunor întinde astfel o capcană bine ticluită prostănacilor români din capul guvernului și de la Președinție, îndemnându-i să persiste stoic în deciziile de anulare ale alegerilor și de sortare a candidaților pe criteria sorosiste, deși în patria sa de suflet, Ungaria, organizațiile lui Soros au fost scoase în afara legii.
Raportarea din nou la poziția secesionistă a lui Crin Antonescu în raport cu parteneriatul american denotă complotul trinomului Hunor-Antonescu-Bolojan pentru șubrezirea credibilității României în fața administrației Trump, cu scopul atragerii simpatiei oamenilor forte din jurul președintelui american și a lui însuși pentru o eventuală mișcare secesionistă a Ardealului într-un viitor cât se poate de apropiat, după anularea dreptului de a candida al lui Georgescu de către CCR, de exemplu.
Liderul maghiar știe că dispune de o fereastră de timp limitată pentru o asemenea întreprindere, respectiv cei patru ani în care Donald Trump ființează la Casa Albă și este prieten cu Viktor Orban.
Aspectul sinistru și nelegiuit al strategiei este faptul că Bolojan și Ciolacu, cu toată camarilele de partid din jurul lor, liberală respectiv social-democrată, nu par a mai fi interesați de viitoarea destinație statală a Ardealului, ci sunt exclusiv interesați de conservarea la putere în București, în jurul palatelor Cotroceni, respectiv Victoria.
Așa că Hunor poate foarte bine să izbândească în maleficul său plan revizionist pe fondul neatenției, sau indiferenței liderilor politici români.
„Dreptatea” lui Crin Antonescu susținută de patronul său spiritual
„În primul rând, trebuie o discuţie foarte serioasă în perioada imediat următoare între liderii coaliţiei, bineînţeles, şi trebuie văzut care este direcţia în care doreşte să meargă România şi ce argumente are.
N-au fost discuţii în coaliţie în ultima perioadă legate de politica externă, dar asta nu putem ocoli, nu putem evita. Deci, eu cred că asta este prima fază, după care, bineînţeles, trebuie o discuţie şi în CSAT – are dreptate Crin Antonescu. Depinde de preşedintele interimar, Ilie Bolojan, când convoacă un CSAT, nu neapărat şi nu doar pentru a discuta despre anularea alegerilor, în acest context, fiindcă probabil că acolo există mai multe informaţii şi se poate face o nouă analiză, dar urmează şi trebuie să se facă o discuţie şi în contextul geopolitic şi internaţional.
România trebuie să fie pragmatică. În acest moment, aşa cum văd eu, nu prea are canale de comunicare cu administraţia Trump. Asta nu poate să rămână aşa. Şi, de aceea, cred că prima urgenţă este să găsească canale de comunicare cu administraţia Trump”, a explicat Kelemen Hunor.
„Forţele americane, dacă vor fi retrase din Europa, din Germania, din România, din celelalte state, pe termen mediu, pe termen lung, din punctul nostru de vedere, este o pierdere uriaşă şi trebuie întârit Flancul estic cu trupe europene.”
S-au anulat alegerile pentru că există dovezi, minte neconvingător liderul UDMR
„România trebuie să aibă şi trebuie să găsească relaţii foarte strânse cu vecinii, în această perioadă, apoi cu Polonia, Franţa, Marea Britanie. (…) Eu cred că România poate să fie un iniţiator în a schimba un pic abordarea, fiindcă pe acest flanc unde suntem noi şi pe regiunea Mării Negre, suntem în continuare într-o poziţie geografică extrem de importantă şi nu putem să nu avem un punct de vedere, să nu avem o orientare. În acest moment, suntem parcă loviţi de cap şi nu ştim unde şi cum ar trebui să acţionăm. Asta este problema cea mai mare”.
„Avem în faţa noastră alegeri. Suntem criticaţi aproape fiecare a doua zi pentru anularea alegerilor. Eu cred că, din acest punct de vedere, România trebuie să aibă o poziţie extrem de fermă.
S-au anulat alegerile pentru că au fost intervenţii şi există dovezi şi trebuie arătate aceste dovezi – ce se poate arăta, bineînţeles – şi nu trebuie să cerem scuze că am anulat alegerile.
Asta nu înseamnă că nu avem acele valori democratice înrădăcinate, despre care vorbeşte inclusiv vicepreşedintele Vance. Dar, din punctul nostru de vedere, trebuie să ştim să ne apărăm, să explicăm, să argumentăm – că nu am făcut împotriva României, mă rog, nu noi, ci Curtea Constituţională, nu a făcut împotriva României, nu a decis anularea alegerilor împotriva valorilor democratice, împotriva Occidentului. Trebuie să ştim să explicăm”, a transmis preşedintele UDMR, potrivit Știri pe Surse.
Călin Georgescu atacă la baionetă administrația sorosistă de la Cotroceni
„După discursul fantastic al vicepreședintelui JD Vance la München, am expus corupția din România. Și mai mult decât atât, am realizat că, de fapt, nu suntem în Uniunea Europeană, ci într-o Uniune Soroșistă. Așa a fost de la început adevărul. Vedem clar cum administrația condusă de Soroș în Palatul Cotroceni a ajuns într-un punct critic, punând sub semnul întrebării atât parteneriatul strategic cu Statele Unite, cât și deciziile președintelui Donald Trump. De asemenea, vedem cum așa-zișii lideri europeni, care au anulat alegerile din România doar pentru că nu m-au plăcut, nu îl plac nici pe vicepreședintele Vance și nici pe președintele Trump, vor să anuleze și parteneriatul strategic cu SUA”. a avertizat Georgescu, potrivit cotidianului citat.
La rândul său analistul politic Cozmin Gușe a dezvăluit că „George Simion, liderul AUR, este în Statele Unite ale Americii, la CPAC, conferința ordinară a republicanilor, și, din manifestările lui mediatice, este limpede că Simion joacă cu toată forța cartea numită „turul 2 înapoi”, este în contact direct, și a arătat asta, cu oamenii extrem de apropiați de Trump, pe care, de ieri, încearcă să îi convingă ca ei să-l convingă pe Trump ca, mâine, cu ocazia discursului liderului american de la această Conferință a Republicanilor, să aibă un capitol aparte legat de România și procesul electoral fraudat, Donald Trump nu se va exprima legat de România decât în acord cu Putin, cu care se va consulta, Serviciile noastre secrete știu acest lucru cu precizie, iar situația, după cum și voi știți, a fost deja confirmată prin ieșirea publică a lui Cristian Diaconescu, noul șef al Administrației Prezidențiale.” scrie Gușe, conform Știri pe Surse.
Între timp clica actualilor și foștilor judecători constituționali corupți și politizați susține dreptul acestora de a dispune de destinele țării și de a călca în picioare voința românilor după bunul lor plac, neavând a da socoteală la nimeni.
„Dacă nu au fost intimidați până acum nici de-acum nu o să se mai intimideze nimeni. El vorbește, cel puțin Elon Musk, el nu cunoaște acest sistem de Curte Constituțională. Ei nu au Curte Constituțională și el nu înțelege ce înseamnă asta. „Și domnul Georgescu greșește pentru că nu Curtea poate să refacă alegerile. Curtea le-a anulat și atâta tot. Curtea cum a motivat așa rămâne, ei nu pot să revină asupra deciziei pe care au dat-o.” a declarat ritos autorul „Eratei lui Băsescu”, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, preluat de Știri pe Surse.
Articol-eveniment al unui fost judecător federal american, fost avocat al lui Trump
Mi-a adus aminte de lucrul acesta discursul vicepreședintelui JD Vance la Conferința de Securitate de la Munchen. A pomenit de două ori alegerile din România, folosindu-le ca pe o pildă cu privire la ce li se poate întâmpla acelor societăți care optează să folosească coerciția în locul argumentelor și reprimarea în locul dezbaterii.
El a observat că alte țări europene practică reprimarea dură și pedepsirea exprimării și ideilor; că unele dintre ele refuză să colaboreze cu partide care avansează idei dezaprobate, în ciuda faptului că ele se bucură de sprijin popular; că UE și statele ei membre constrâng companiile care dețin rețele sociale să cenzureze exprimarea pe care ele o consideră indezirabilă. Libera exprimare, în înțelesul american al conceptului, se află într-un pericol grav. Vance a admis că până și SUA, una dintre țările cu cea mai robustă garantare a liberei exprimări din lume, nu sunt imune. După cum a detaliat Curtea de Apel a Districtului Judiciar Federal Cinci în hotărârea privind cazul „Missouri contra Biden”, guvernul nostru a exercitat o presiune considerabilă, ba chiar până și coerciție, pentru a extirpa idei de pe rețelele sociale.
Anumite subiecte – de exemplu originea pandemiei de Covid-19, siguranța remediilor și vaccinurilor, transsexualii, schimbarea climei și corectitudinea alegerilor din 2020 – erau considerate inacceptabile spre a fi dezbătute.
Mulți dintre cei care și-au exprimat opinii contrare poziției oficiale au fost anulați [aluzie la „cultura anulării”, practica ostracizării de facto adoptată de extrema stângă și înlesnită de pasivitatea centrului – n.trad.]
Ar putea fi anulate și alegerile americane? Unele dintre state au fost la un pas în 2024, întrucât au încercat să-l descalifice din cursă pe acel candidat care a câștigat președinția.(Donald Trump n.n.) N-a fost nici un fel de scandal; Curtea Supremă s-a văzut nevoită să intervină. Presa noastră perimată [„legacy media” termenul prin care dreapta anglofonă desemnează în ultimii ani presa tradițională – n.trad.] a întâmpinat discursul lui Vance preponderent cu dispreț și oroare. Se înșală.
Acel discurs a fost fabulos. Le-a reamintit europenilor și americanilor că valorile Iluminismului, așa cum sunt ele surprinse în Constituția noastră – și nu în ultimul rând dreptul de a gândi, de a te exprima și de a dezbate liber – constituie liantul care ne ține laolaltă. Dacă noi nu ne apărăm aceste valori, atunci nici nu mai rămâne mare lucru care să merite apărat. Articol de Alex Kozinski (judecător federal în perioada 1985-2017; fostul avocat al lui Donald Trump în procesul intentat companiei Twitter fiindcă îi închisese contul), potrivit Știri pe Surse.
Marcel Ciolacu este în perioada negării îndărătnice a realității, aidoma struțului cu capul în nisip
„Eu cred că avem valori comune. Eu cred că e o lipsă de informare. Politica externă aparține președintelui României. Treaba mea de premier e să organizez alegeri și alegerile au fost organizate impecabil. Mai mult, am fost candidat.
Când a fost o diferență de 2.000 de voturi am spus că nu fac contestație. Asta ține de mine ca premier. Eu voi organiza alegerile la fel ca și data trecută”.
„Este punctul dumnealui de vedere… Vom încerca pe canalele oficiale să oferim cât mai multe explicații”, a spus Ciolacu „Din punctul meu de vedere România nu are nici cel mai mic motiv de îngrijorare. România e o țară care a aderat la NATO, suntem membri NATO”, a declarat Ciolacu conform cotidianului citat anterior.
Dan Libiu Mateescu