Care a fost primul act de corupție de după căderea lui Nicolae...

Care a fost primul act de corupție de după căderea lui Nicolae Ceaușescu?

0 597
Care a fost primul act de corupție de după căderea lui Nicolae Ceaușescu,?
– Andrei Pleșu l-a cadorisit pe Gabriel Liiceanu cu tot patrimoniul Editurii Politice !
Primul act de corupție de după Revoluție pare să fi fost comis de Andrei Pleșu,
ACESTA, în calitate de ministru al Culturii, prin Ordinul 82/20 februarie 1990, a desființat Editura speciala a CC al PCR ,cu cel mai mare patrimoniu material şi financiar de atunci  si a înființat Editura Humanitas, căreia i-a transferat întreg patrimoniul Editurii Politice! Şi pentru că Gabriel Liiceanu a fost ”oropsit” de comuniști, i-a dictat acestuia şi un salariu de aproape 6.000 de lei,cat salariul unui prim-secretar de judet !!.
Documentul de mai jos a fost ascuns până acum opiniei publice, el nefiind niciodată publicat în Monitorul Oficial, deși toată lumea știe că, practic, Gabriel Liiceanu a fost împroprietărit grosolan de catre statul român cu un patrimoniu foarte valoros la vremea aceea si unde au fost directori ,ideologii de frunte ai PARTIDULUI, precum Leonte Tismeneschi/Tismaneanu, Leonte Rautu, Walter Roman, Stefan Voicu.
În acest fel, se poate spune că, prin grija fostului ministru al Culturii Andrei Pleşu, startul unei competiţii ce avea să înceapă curînd între edituri a fost „furat” de acţiunea celor doi prieteni.Pleşu A.  ;IICEANU
Patrimoniul Editurii Politice era format din spaţiile situate la nivelul I A din Casa Scânteii, precum şi mijloacele fixe şi mobile existente la acea dată. Nimeni nu a spus niciodată cîţi bani erau în contul celei mai bogate edituri din România, ştiindu-se că Editura Politică era chiar editura PCR!  (Se vorbeste  de peste 100 milioane  de lei inclusiv cu ce mai aveau de incasat de pe reteaua  de vazare din intreaga tara,alte milioane ce s-au incasat in primul trimestru al anului 1990!! n.n.)
La foarte scurt timp, Gabriel Liiceanu a devenit chiar proprietarul Editurii Humanitas, implicit al patrimoniului preluat cu japca de la fosta Editură Politică ,prin.
Ordinul 82/20 februarie 1990, Intrucît conţinea prevederi patrimoniale, trebuia să fie publicat în Monitorul Oficial, însă, pînă acum, el a rămas îndosariat la Ministerul Culturii.
Nu întîmplător, în aceşti 25 de ani de la emiterea acestui Ordin semnat de Andrei Pleşu, filosoful de la Tescani şi-a publicat IN REGIM DE VEDETA toate cărţile la Editura Humanitas, înfiinţată chiar de către dumnealui prin Ordinul de mai sus.
Rămîne de lămurit un singur lucru. Un act al statului român (nepublicat în Monitorul Oficial) mai este lovit de nulitate după 23 de ani?

Publicat de Ion Spanu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.