Cât de mult ne-a urît Petre Roman!… De unde, domnule, atâta ură?!

Cât de mult ne-a urît Petre Roman!… De unde, domnule, atâta ură?!

0 616
Atomic Energy of Canada Limited (AECL) ar putea depune o scrisoare de intentie pentru construirea in parteneriat public-privat a unitatii 3 a centralei nucleare de la Cernavoda, o decizie urmind a fi luata de conducerea companiei in perioada urmatoare.
Din România au fost furate 2 REACTOARE NUCLEARE și 602 tone de combustibil nuclear !
Inginerul Cornel Mihulecea, omul care s-a ocupat de proiectul energiei nucleare româneşti, a declarat că din România au dispărut, fără urmă, două reactoare nucleare, inclusiv 602 tone de combustibil nuclear.“În ianuarie 1990, premierul Petre Roman m-a sunat şi mi-a cerut să mă pensionez. Am întrebat cui să predau tot ce am de predat – gândiţi-vă că este vorba despre tehnologie nucleară şi combustibili nucleari! -, iar el mi-a răspuns că nu trebuie să-mi fac griji, să plec şi gata!

După câţiva ani de la plecarea mea,sub Guvernul Vaaroiu, primele două reactoare au fost puse în funcţiune, dar celelalte două, pentru unităţile 3 şi 4, au dispărut, la fel cum au dispărut fără urmă şi cele 602 tone de combustibil nuclear, omologat şi fabricat legal în România.
Cu acest combustibil ar fi putut funcţiona timp de 5 ani un reactor care furnizează 9% din energia ţării. Acum, va trebui să cumpărăm reactoare de la canadieni. Mi-e ruşine pentru ceea ce se întâmpla”, a spus Cornel Mihulecea pentru libertatea.ro.

Pana unde poate merge indiferenta sau, de ce NU, sabotajul?
La începutul acestui an, guvernul anunţă că unităţile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă vor fi realizate cu o investiţie de 6 miliarde de euro, venită din China.
În cursul acestei luni ar fi urmat să se înfiinţeze o societate româno-chineză care să materializeze proiectul. Cu toate acestea, se bate pasul pe loc. De ce?

“Chinezii voiau să vină cu banii, iar noi urma să venim cu tehnologia, pentru că ei ştiau, pe bună dreptate, că noi avem capacitatea tehnologică de a construi centrale nucleare. Lucru care nu se mai poate face, pentru că unităţile economice autohtone care se ocupau de aşa ceva au fost desfiinţate pe motiv că sunt fiare vechi”, a explicat inginerul Cornel Mihulecea, fost preşedinte al Comitetului de Stat pentru Energie Nucleară.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.