Cateva dintre tainele leacurilor manastiresti

Cateva dintre tainele leacurilor manastiresti

0 164

?


?



  • Iarba mare este utilizata, in special, pentru terapia afectiunilor aparatului respirator si a bolilor de rinichi. Infuzia din aceasta planta restabileste echilibrul intre globulele albe si rosii din singe, fiind recomandata in anemii. Extern, in ulcere varicoase, se prepara fiertura, iar in cazul scabiei o alifie dintr-o lingura de planta praf si una de untura.
  • Un remediu miraculos pentru eczeme. Calugarii de la Manastirea Neamt, folosesc urmatorul preparat: se face un decoct din planta – iarba mare- cu care se spala partea afectata. Se pune la fiert o oala mare 3 litri cu apa in care se adauga 1 kg de radacina de iarba mare si 1 kg de miere si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatatea, deci se obtine 1 kg de fiertura. Se strecoara printr-o sita deasa si se unge cu produsul rezultat locul afectat.
  • Planta folosita in bolile de piele, Trei-frati-patati, isi poate mari efectul in amestec cu flori si fructe de porumbar. Infuzia din trei-frati-patati curata sangele, iar planta cruda se foloseste, sub forma de cataplasma, in tratarea si combaterea bubelor dulci si a altor boli de piele.
  • Calugarii de la Manastire Sihastria (pe langa Agapia) folosesc un tratament pentru insomnie. Se face un amestec de plante: un pumn de frunze si flori de busuioc, coada soricelului, sunatoare, musetel, care se?omogenizeaza cat se poate de bine. Se face o infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana de apa fierbinte. Se beau 3-4 cani de ceai, ultima? inainte de culcare.
  • Un alt remediu pe care calugarii de la Manastirea Antim, (care se afla in Bucuresti) il recomanda ca leac pentru bolile de stomac. Se ia un pumn mare de flori de sunatoare, cutate de frunzulite, care se pun intr-o ulcica de pamant peste care se pune 1/2kg de ulei de masline presat la rece. Se acopera vasul cu?o carpa neagra si se lasa intr-un loc intunecos, la?o temperatura constanta (maxim 200C), intr-o camara racorasa. La fiecare trei zile se amesteca cu o lingura de lemn curata. Se procedeaza asa timp de 6 saptamani, pana cand preparatul capata consistenta unei paste moi. Se trage in sticle si se consuma dimineata pe stomacul gol cate o lingura.
  • Daca suferiti de oboseala cronica, calugarii de la Manastirea Cocos, din Dobrogea ei au remediu pe baza pe o combinatie din: intr-un borcan se amesteca, 100g de usturoi, 150g de ceapa, date pe o razatoare fina, se mai adauga 2 linguri de otet de mere si se pune intr-un loc cald sa stea 24 de ore. Se incalzesc 350g de miere de menta, (aceasta miere de menta este specifica Dobrogei) si se amesteca cu compozitia de usturoi, ceapa si otet. Se tine intr-un loc cald timp de o saptamana. Apoi se strecoara si se consuma cate 4 lingurite luate o data, dimineata pana se termina cantitatea pregatita. O precizare, tratamentul nu trebuie intrerup nici o zi, pentru ca isi pierde eficacitatea.
  • Din 120 g frunze de salvie, 1/2 l de apa sau vin negru si 2 l de otet se prepara o gargara care vindeca afta, stomatita si intareste gingiile. Folosite in mancare, frunzele farimitate de salvie ajuta la digestie. Mai intai, planta se pune intr-un saculet de panza, bine legat, care se introduce intr-un vas cu 3-5 litri apa si se lasa la fiert 15 minute. Lichidul se introduce apoi in apa din cada de baie, care va avea o temperatura de 35-370C.?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.