Ce ar fi BAC-ul fara perle?

Ce ar fi BAC-ul fara perle?

0 245

Elevul roman este unul dintre cei mai creativi. Romania este tara care, cu siguranta, are numarul de olimpici egal cu numarul de “fabricanti de perle”. Ca in fiecare an, si anul acesta examenul de Bacalaureat a devenit o adevarata culegere de perle. Adunate si impartasite, aceste perle mai destind romanii si-asa incercati din greu de Guvernul Boc. In continuare, va prezentam cele mai “mediatizate” perle din promotia Vara 2010:

In versurile: „Ce-ti pasa si e chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?” poetul ne vorbeste despre aspectul fiintei cu care Luceafarul este in gagicareala si ea ii spune ca nu stie daca va fi al ei sau va fi altul.
Agripina nu avea decat doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot il mananca vulturii.
Metoda folosita de Ion pentru a pune mana pe pamantul Anei este insarcinarea.
Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cat o carte groasa, si are atatea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intalnesti cu ea si in final.
Privind atent plugul vede ca e de fier si privind si mai atent taranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.
Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeste politicos cu batranii, se saluta politicos pe doctori si pe oamenii de stiinta
Omenia este caracter moral si definitoriu.
Si Stroe Orheianu cand il vazu pe Tudor Soimaru zise in gand: Pe unde o scot, vere?!
Romanul „Rascoala” este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca incepe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.
Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in randuri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri.
Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.
Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In „Scrisoarea a treia” se desfasoara batalia de la Rovinari.
„Personajele vorbeste in modul dialog.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.